Autonieuws

Hoe auto verkopen? En je motorfiets?

november 29, 2022

Hoe auto verkopen?

Tik op Google ‘Hoe auto verkopen’ in en je krijgt verschillende mogelijkheden. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, helpen we je graag een handje. Want anno 2022 bestaan er verschillende mogelijkheden om je auto of motorfiets te verkopen. Een traditionele manier is natuurlijk inruil bij een auto- of motordealer. Je koopt dan wel een auto of motorfiets terug. Je ontvangt een inruilprijs. Dat bedrag wordt in mindering gebracht op de prijs van je nieuwe auto of motorfiets. Simpel toch?

Auto of motorfiets verkopen

Maar we gaan er in dit geval wel vanuit dat je een nieuwe auto of motorfiets terugkoopt. En dat hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Elke situatie is uniek. Misschien is het juist een bewuste keuze om de auto of motorfiets te verkopen. Je hebt hem niet meer nodig, vindt hem te duur, gebruikt hem te weinig of je hebt een verhuizing achter de rug en de afstand naar het werk is prima te overbruggen met een ebike. Alles kan. In dit geval valt inruilen bij de dealer af, want je koopt niks terug.

Verkoop via occasionwebsite

In dit laatste geval zijn er nog een aantal opties. Een gangbare verkoopmanier is om de auto of motorfiets te plaatsen op een occasionwebsite. Maak dan wel mooie foto’s, ook van kleine details en eventuele beschadigingen. Wees in de beschrijving zo volledig mogelijk en vul alle informatie naar waarheid in. Als de auto of motorfiets online staat, ontvang je emails en telefoontjes. Als het goed is volgen er ook bezichtigingen. Toch zit lang niet iedereen te wachten om mensen thuis te ontvangen. Het kost tijd, kan resulteren in een discussie en kan stressvol zijn. Uiteraard kan zo’n afspraak met een particulier probleemloos verlopen.

Bieden maar!

Weet dat er ook alternatieven zijn voor een occasionwebsite. Auto verkopen? Motorfiets verkopen? Je kunt hem ook direct aanbieden bij bedrijven via een biedingssysteem. Daar bestaan ontzettend veel platforms voor, zoals besteautobod.be. Ook in dit geval maak je vooraf mooie foto’s van je auto of motorfiets, het liefst na een uitgebreide wasbeurt natuurlijk. Wees eerlijk, meld beschadigingen en noem de kilometerstand. Hoe beter de foto’s en beschrijving, hoe makkelijker het is voor een autobedrijf om een beeld te krijgen van het voertuig en een goed bod te doen.

Aan jou de keuze

Auto of motorfiets online? Dat is mooi! Vaak ontvang je dan al binnen 24 uur biedingen op je auto. Deze biedingen zijn geheel vrijblijvend. Het is uiteindelijk aan jou om in te gaan op een bod, of niet. Vaak wordt de auto of motorfiets de volgende dag al opgehaald op een afgesproken locatie. Je ontvangt direct je geld en de auto of motorfiets wordt na overhandiging van de juiste papieren overgeschreven. En dat alles zonder stress of mensen over de vloer. Uiteindelijk is het aan jou op welke manier je een auto of motorfiets verkoopt. De mogelijkheden zijn eindeloos.