Achtergrond Fun

Het wagenpark van Lionel Messi

januari 9, 2023

Best betaalde voetballer 2023

Messi heeft als voetballer eigenlijk alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij werd vijf keer uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, hij won meerdere malen de Champions League en is wereldkampioen geworden met zijn land Argentinië. Hij is niet de best betaalde voetballer ter wereld, want dat is Ronaldo, die in Saoedi-Arabië zo’n 200 miljoen per jaar opstrijkt. Messi mag met een geschat vermogen van zo’n 400 miljoen euro niet klagen. Hij verdient bij zijn huidige voetbalclub, Paris Saint-Germain (PSG), jaarlijks 34 miljoen euro. Gelukkig maar, want Lionel heeft een dure smaak. Kijk maar eens wat er in zijn garage staat.  

Ferrari 335 S Spider Scaglietti

Hij heeft er bijna een jaar voor moeten voetballen: een Ferrari 335 S Spider Scaglietti. Voor deze exclusieve klassieker heeft Messi 30 miljoen dollar neergelegd. Veel geld, maar de kans dat deze auto ooit in waarde gaat dalen is nihil. Prima investering dus. Onder de motorkap ligt een 4,0-liter atmosferische V12-motor, goed voor zo’n 400 pk. Voldoende, als je weet dat de hele auto nog geen 880 kilogram weegt. De prestaties zijn dan ook niet mals. Zo heeft de auto uit 1957 (!) een topsnelheid van 300 km/u. Als Messi de auto in de prak rijdt, blijven er nog slechts drie exemplaren op de wereld over.  

Pagani Zonda Tricolore

Messi heeft nooit in Italië voor een club gevoetbald, maar hij is dol op het land. Tenminste, in ieder geval op de auto’s die er vandaan komen. De Ferrari 335 S is niet de enige exclusieve Italiaan die in zijn garage staat. De Pagani Zonda Tricolore is haast net zo zeldzaam. Het is een van de snelste en duurste auto’s ter wereld. De extreme hypercar is voorzien van een 678 pk sterke 7,3-liter V12 van Mercedes-AMG en heeft een nieuwprijs van 2 miljoen euro.  

Mercedes-Benz SLS AMG

Messi is ook een tijdje de trotste eigenaar van een Mercedes-Benz SLS AMG geweest. Dit Duitse kanon zit dankzij een 6,2-liter V8 in slechts 3,8 seconden op de 100 km/u. Met een prijskaartje van 650.000 euro is het bij lange na niet de duurste auto van de kleine Argentijn. Hij is ook wat minder exclusief dan een Pagani en Ferrari. Misschien heeft Messi er daarom inmiddels afscheid van genomen. Of zou het komen omdat hij in 2014 de WK-finale van Duitsland verloor? Of hij direct daarna zijn Mercedes-Benz SLS AMG – die van 2009 tot 2014 werd geproduceerd – te koop heeft gezet, is niet duidelijk. Welke bijzondere auto’s Virgil van Dijk onder de carport heeft staan lees je hier.