Autonieuws

Het Porsche Approved label: alles wat je moet weten

mei 13, 2023

Porsche Approved Occasion

In dit artikel gaan we het hebben over een Porsche Approved Occasion, of zoals ze in België zeggen: een Porsche Approved Occasie. Porsche heeft voor alle occasions in een land een eigen occasionportal in het leven geroepen. Voor Porsche tweedehands modellen in België bestaat er dus een eigen website, net als voor Nederland. Op deze website staat een uitgebreide collectie aan gebruikte Porsche-modellen. Je kunt uiteraard filteren op nieuw, occasions en Porsche Approved Occasions.

Controle op basis van 111-punten checklist

Waarom je dan voor een Porsche Approved Occasie moet kiezen? Simpel, modellen met dit label zijn geïnspecteerd op basis van de 111-punten checklist. Porsche loopt onder meer de motor en ook individuele componenten als de riemen, de accu en andere belangrijke onderdelen na. Als het gaat over de aandrijflijn en bodem, dan checkt Porsche vooral de technische aspecten, die van belang zijn voor de veiligheid, de efficiency en de sportiviteit. Denk hierbij aan de transmissie, radiatoren, remmen, de brandstofvoorziening, het uitlaatsysteem en het onderstel.

Uitgebreide controle

Het storingsgeheugen wordt ook nagelezen. In het interieur voert Porsche liefst 39 van de 111 controlepunten uit. Het gaat dan vooral om veiligheidsgerelateerde aspecten, maar ook infotainment en multimedia komen aan bod. Porsche controleert ook alle in- en verstellingmogelijkheden. Een kritische proefrit vormt het sluitstuk van de 111-punten check. Porsche gebruikt uitsluitend originele Porsche-onderdelen bij eventuele vervanging van onderdelen. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door Porsche opgeleide technici, dus dat is ook een geruststelling.

De garantie van een Porsche Approved Occasie

Omdat Porsche zelf ook gelooft in de kwaliteit van een Porsche Approved-model, levert de dealer elke gecertificeerde gebruikte auto met minimaal 12 maanden garantie en Porsche Assistance (pechhulp). Garantieverlenging is mogelijk, maar dat kost wel extra. Er is keuze uit 12, 14 of 36 maanden garantieverlenging. Wat erg prettig is dat je gedurende de looptijd van het contract bij een defect geen eigen risico hoeft te betalen. Er geldt bovendien geen kilometerbeperking (dit geldt voor Porsche-modellen tot 15 jaar oud). Alle reparaties zijn gedekt, inclusief onderdelen en arbeid. De verlenging van de Porsche Approved garantie geldt bij elke Porsche-dealer wereldwijd. De garantie is ook volledig overdraagbaar. Niet alleen als je de auto privé verkoopt, maar ook als je hem inruilt bij een dealer.

Extra zekerheid

Het label geeft je onder de streep dus net dat beetje meer zekerheid. En dat kan voor de aanschaf van jouw droom-Porsche een geruststellende gedachte zijn. Je kan je zwaar verdiende euro’s natuurlijk maar een keer uitgeven.