Autonieuws

Grondig vernieuwde Kia Sorento heeft een prijs

april 24, 2024

Stevig facelift

Om meer uniformiteit binnen het merk te creëren, heeft de Sorento een designupdate gekregen die beter aansluit bij andere Kia-modellen, zoals de EV9. De Zuid-Koreaanse autofabrikant heeft de Sorento voorzien van T-vormige koplampen en heeft gekozen voor een bredere grille. Ook is het nieuwe Kia-logo verplaatst van de grille naar de motorkap. De aanpassingen aan de achterzijde van de Kia Sorento zijn minimaal. De lichtunits zijn gewijzigd, maar daar lijkt het bij te blijven. Uiteraard zijn er nieuwe kleuropties en wieldesigns. De nieuwe exterieurkleuren omvatten Interstellar Grey, Volcanic S, Brown en Cityscape Green.

Interieur

Vanbinnen zijn er ook enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de ventilatieopeningen slanker gemaakt om plaats te bieden aan het grotere touchscreen van het infotainmentsysteem. Ook heeft de bedieningseenheid van de klimaatregeling een upgrade gekregen. De Sorento ExecutiveLine is uitgerust met vingerafdrukherkenning. Daarmee kan de bestuurder een gebruikersprofiel koppelen. Ook kan hiermee de valetmodus worden geactiveerd, als alternatief voor het invoeren van de pincode. Sorento-rijders kunnen ook met de digital key 2.0 hun smartphone als smart key gebruiken.

Drie uitvoeringen

De vernieuwde Sorento Plug-in Hybrid is in Nederland verkrijgbaar in drie uitvoeringen: DynamicLine, DynamicPlusline en de ExecutiveLine. Alle uitvoeringen gebruiken dezelfde plug-in hybride-aandrijflijn, met een 1.6 T-GDI benzinemotor gekoppeld aan een 13,8 kWh batterij, een zestraps automaat en vierwielaandrijving. Het gecombineerde vermogen bedraagt 252 pk, met een verwachte elektrische actieradius van 55 km en een trekgewicht van 1.000 kg.

Prijzen vernieuwde Kia Sorento

De vernieuwde Kia Sorento Plug-in Hybrid staat vanaf medio juni in de showrooms van de Nederlandse Kia-dealers. De DynamicLine variant is beschikbaar vanaf 56.195 euro. Voor de DynamicPlusLine en ExecutiveLine begint de prijs respectievelijk bij 60.295 en 64.895 euro. De zespersoonsuitvoering van de ExecutiveLine heeft een meerprijs van 1.000 euro. Net als andere modellen van Kia wordt ook de Sorento standaard geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie.