Autonieuws

Geen grijze muis: Kuga Graphite Tech Edition

april 25, 2023

Kuga Graphite Tech Edition

Er zijn voortaan vier Kuga-varianten leverbaar: de Titanium, ST-Line, ST-Line X en de Graphite Tech Edition. Die laatste is gloednieuw. In Nederland is hij alleen leverbaar als plug-in hybrid. Heel origineel ben je dan niet, want de Kuga PHEV is de afgelopen twee jaar de populairste plug-in hybrid in Europa. Hij beschikt over een systeemvermogen van 225 pk en mag 1.500 kilogram geremd trekken.

De nieuwe Kuga-variant herken je aan zijn kleur: Grey Matter. Deze Ford-kleur is alleen leverbaar op de Graphite Tech Edition. Verder bespeuren we een hoop zaken met een hoogglans zwarte afwerking, zoals de 19-inch lichtmetalen wielen, dak, spiegelkappen en raamlijsten.

Technologie

Ford stopt de nieuwe versie helemaal vol met technologie. Standaard is het Driver Assistance Pack en Technology Pack. Zaken als LED-koplampen met grootlichtassistent en een head-up display, adaptieve cruise control, dodehoekdetectie en Park Assist.

De Kuga Graphite Tech Edition is er vanaf 50.895 euro. Voor zakelijke rijders kent deze uitvoering een fiscale waarde vanaf € 49.745 euro. Bestellen kan per direct, de leveringen starten in juni.