Autonieuws

Fotoverslag: een bezoek aan het Porsche Museum Stuttgart

december 25, 2023

356, 550, 911 en 917

Meer dan 80 voertuigen en vele kleine tentoonstellingen worden in een unieke sfeer tentoongesteld in het Porsche Museum. Naast wereldberoemde, iconische voertuigen zoals de 356, 550, 911 en 917 omvat de collectie ook andere technische prestaties van Ferdinand Porsche uit het begin van de 20e eeuw. Het museum is leuk voor jong en oud. Alles is ook lekker overzichtelijk.

Niet alles verklappen

We gaan natuurlijk niet alles verklappen. Weet in ieder geval dat de tijdreis begint met de Egger-Lohner-Elektromobil Modell C.2 Phaeton uit 1898. Je wordt daarna stap voor stap meegevoerd door de rijke geschiedenis van Porsche – van de autosport tot de modellen voor de openbare weg. In dit fotoverslag krijg je al een goed beeld van wat je kan verwachten in het museum, waaronder een unieke 911 met hydraulische handrem, bekend van Bad Boys!

Tip van het huis!

Tickets? Die koop je gewoon aan de kassa. Tip: op vertoon van je Porsche-ticket krijg je bij het Mercedes-Benz Museum korting. Andersom werkt dat ook. Met een ticket van het Mercedes-Benz Museum krijg je dus bij Porsche ook korting op de ticketprijs.