Autonieuws

Elektrische Rolls-Royce Spectre laat zich zien

juli 29, 2022

Rolls-Royce Spectre

De Spectre doorloopt momenteel volgens Rolls-Royce het zwaarste testprogramma uit de geschiedenis van het merk. De elektrische Rolls-Royce wordt getest over 2,5 miljoen kilometer, een simulatie van 400 jaar praktijkgebruik. Een groot deel van deze kilometers maakt de auto in Zuid-Frankrijk. Niet rondom Montpellier of Marseille, maar in de omgeving van de Franse Riviera. De Côte d’Azur is de regio waar Rolls-Royce klanten vaak hun tweede, derde of vierde huis hebben staan, dus het is belangrijk dat de EV zich daar ook thuis voelt. In totaal zal de auto in Zuid-Frankrijk 625.000 testkilometers afleggen.

Carrosseriepanelen

De details van de aandrijflijn blijven nog onder de pet, maar Rolls-Royce geeft wel meer informatie prijs over het ontwerp van de auto. Zo krijgt de Spectre de grootste carrosseriepanelen in de geschiedenis van Rolls-Royce. Elk zijpaneel, dat loopt van voor de A-stijl tot achter de achterlichten, is bijna vier meter lang en bestaat uit één deel. De stijlloze portieren hebben een lengte van bijna 1,5 meter en zijn de langste uit de geschiedenis van Rolls-Royce.

Gladde Rolls

Over de specificaties van de Rolls-Royce EV doet het merk dus erg geheimzinnig. Bekend is dat de Spectre is gebaseerd op hetzelfde volledig aluminium platform als de Phantom, Ghost en Cullinan, maar dankzij het accupakket is de basis van de auto flink stijver. De luchtweerstandscoëfficiënt (cW) is 0,25, wat de Spectre de gestroomlijndste Rolls-Royce ooit maakt. Over het vermogen en de actieradius zijn nog geen cijfers bekend.