Autonieuws

Elektrische RAM 1500 Revolution, leuker dan Tesla Cybertruck?

januari 6, 2023

RAM 1500 Revolution BEV Concept

Officieel luistert deze elektrische pick-up naar de naam RAM 1500 Revolution BEV Concept. Volgens de autofabrikant is het model al bijzonder productierijp. Dat is ook te zien, want aan alle toeters en bellen is al gedacht. Met de RAM 1500 Revolution BEV neemt de autofabrikant het op tegen de Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Tesla Cybertruck en GMC Hummer Pick-up, stuk voor stuk andere elektrische pick-ups.

Nieuw STLA-platform

Aangezien RAM onderdeel is van autoconcern Stellantis wordt de auto ook gebouwd op het nieuwe modulaire STLA-platform. Deze voertuigarchitectuur vormt de basis voor tientallen volledig elektrische modellen van Stellantis. Het platform is specifiek voor EV’s ontwikkeld en zit vol met nieuwe technologie.

RAM 1500 Revolution BEV Concept

Snelladen tot wel 350 kW

Dankzij een 800 volt boordnet is snelladen tot wel 350 kW mogelijk, waardoor deze pick-up in 10 minuten ongeveer 160 kilometer range kan bijladen. De pick-up beschikt ook over vierwielbesturing waarbij de wielen tot wel 15 graden kunnen bijsturen. Dat heeft een positief effect op de draaicirkel en de manoeuvreerbaarheid van het model, want de pick-up is natuurlijk geen kleine auto. Details over de aandrijflijn en actieradius zijn nog niet bekend.

Design RAM 1500 Revolution BEV Concept

De pick-up heeft een opvallend design met scherpe lijnen en opvallend veel led-verlichting. Zo is ook het RAM-logo verlicht en hebben de achterlichten een opvallende lichtsignatuur. Het interieur oogt nu nog wat futuristisch. Toch zal de opzet van het productiemodel grotendeels hetzelfde blijven.