Autonieuws

DS onthult exclusieve collectie: een Hommage aan Antoine de Saint-Exupéry:

mei 15, 2024

Le Petit Prince

Antoine de Saint-Exupéry is zonder twijfel een opmerkelijke man. Je kent hem waarschijnlijk als de auteur van Le Petit Prince, een van de meest vertaalde Franse boeken met meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Maar zijn talenten reikten verder dan schrijven. Hij was ook een humanist, wetenschapper en kunstenaar.

In een glazen vitrinekast ligt een opengeslagen boek, "Le Petit Prince", met daaronder de tekst. Op de achtergrond is gedeeltelijk een DS 3-auto zichtbaar, onderdeel van een coleção exclusiva.

In Frankrijk staat hij ook bekend als een beroemde piloot. Al van jongs af aan was hij gefascineerd door vliegtuigen, en na de Eerste Wereldoorlog werkte hij als piloot voor diverse luchtvaartmaatschappijen. Zijn nachtelijke vluchten boven de Sahara dienden als inspiratiebron voor tal van zijn boeken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vloog hij voor de Amerikaanse luchtmacht. Hij kwam in 1944 om het leven tijdens voorbereidingen voor een invasie in Zuid-Frankrijk, toen zijn Lockheed Lightning P38J neerstortte voor de kust van Marseille.

Een DS 4-auto wordt tentoongesteld naast een vitrine met daarin een boek met de titel "Courrier Sud" van Antoine de Saint-Exupéry, waarin een exclusieve collectie wordt getoond.

Drie versies

In samenwerking met het Saint-Exupéry–d’Agay Estate, dat de belangen van de erfgenamen van de Franse schrijver behartigt, heeft DS Automobiles een exclusieve modellencollectie ontwikkeld ter ere van de Fransman. Het merk introduceert unieke versies van de DS 3, DS 4 en DS 7. De onthulling vond plaats op een toepasselijke locatie: het Musée de l’Air et de l’Espace in Parijs, een van de grootste luchtvaartmusea ter wereld.

Drie donkergekleurde SUV's staan geparkeerd voor een gebouw met grote ramen en de woorden "MUSEE DE L'AIR" op de gevel. De lucht is gedeeltelijk bewolkt en vormt een dramatisch decor voor de onthulling door DS onthult van een exclusieve collectie ter ere van Antoine de Saint-Exupéry.

Night Flight

Alle drie modellen zijn beschikbaar in de speciale carrosseriekleur ‘Night Flight’. Deze parelmoerlak heeft subtiele gouden reflecties die doen denken aan een sterrenhemel bij zonsopgang. Een duidelijk knipoog naar de vluchten van Antoine boven de Sahara. Volgens Thierry Metroz, Design Director bij DS Automobiles, heeft het merk veel tijd geïnvesteerd in het perfectioneren van deze lak: “We hebben deze kleur vier jaar geleden al ontwikkeld. Het kost tijd om een kleur helemaal perfect te maken. We hebben het toen opgeborgen, in afwachting van het perfecte moment om het te gebruiken bij een specifieke uitvoering. Deze kleur belichaamt alles wat deze uitvoering nodig heeft. Het diepe nachtblauw met glinsterende sterren, en bij zonlicht komt het gouden aspect naar voren, waardoor je denkt aan de zon en de woestijn.” aldus Thierry Metroz, Design Director bij DS Automobiles.

Een moderne SUV geparkeerd in een hangar naast een vintage propellervliegtuig uit de tijd van Antoine de Saint-Exupéry.

DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

De DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY herken je verder aan speciale emblemen op de voorportieren en aan de naafkappen in de 18-inch wielen, die ook zijn uitgevoerd in de kleur ‘Night Flight’. De carrosseriekleuren Crystal Pearl en Perla Nera Black zijn ook leverbaar. Op de voorste dorpellijsten staat de citaat “For those who travel, the stars are guides”, samen met een illustratie uit zijn boek The Little Prince.

Het interieur van de exclusieve DS 3 is een lust voor het oog met zijn Criollo Brown nappalederen bekleding. DS heeft echt uitgepakt met speciale afwerkingen op het dashboard en de portieren. Het dashboard is versierd met stijlvolle satijn- en parelstiksels, geïnspireerd op contrails – die kenmerkende vliegtuigstrepen in de lucht. Details die typerend zijn voor de verfijning die we van DS gewend zijn.

Een moderne SUV geparkeerd op een asfalt vlakbij een vintage tweedekker, met hangars op de achtergrond onder een bewolkte hemel, als eerbetoon aan Antoine de Saint-Exupéry.

DS 4 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Stap in de DS 4 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY en je wordt begroet door hetzelfde indrukwekkende stikselwerk als in de DS 3. De voorste dorpellijsten zijn voorzien van een citaat uit zijn boek “Southern Mail”: “The stars determine true distances for us,” compleet met een tekening van een vliegtuig. Deze speciale DS 4 is verder uitgerust met alle luxe goodies die DS te bieden heeft. Denk aan verwarmde, geventileerde voorstoelen met massagefunctie. Naast de fraaie Night Flight-lak herken je dit model aan de 19-inch lichtmetalen wielen met een diamantgeslepen effect en naafdop in carrosseriekleur. Crystal Pearl en Perla Nera Black zijn ook leverbare kleuren.

Een moderne SUV en een modelvliegtuig worden binnenshuis tentoongesteld voor een bord met de tekst "DEPART", onderdeel van de exclusieve collectie geïnspireerd door Antoine de Saint-Exupéry.
Binnenaanzicht van een moderne DS-auto met een strak dashboard met digitaal display, een stuurwiel en een middenconsole met diverse bedieningselementen. De auto maakt deel uit van de exclusieve collectie en is een eerbetoon aan Antoine de Saint-Exupéry en staat binnen geparkeerd.

DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

De DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY is uiteraard ook doordrenkt met eerbetoon aan de auteur, met dit keer een citaat uit The Wisdom of the Sands op de dorpel. Binnenin kom je wederom het Criollo Brown leer tegen, met Tramontane borduurwerk, Terre de Cassel parelstiksels en een speciaal embleem op het dashboard. Het interieur straalt de bekende verfijning van DS uit, met verwarmbare, geventileerde en masserende voorstoelen, geluiddempende ruiten en een volledig met leder bekleed stuurwiel in Basalt Black. De 21-inch NEW YORK-wielen completeren de unieke uitvoering.

Een stijlvolle grijze DS Automobiles-auto wordt tentoongesteld op een podium met op de achtergrond een nachtelijke hemel en branding. Twee spotlights verlichten het display, wat de DS exclusieve exclusieve collectie weerspiegelt, en rechts van de auto is een kleiner beeldje te zien.

Prijzen

De configurator heeft reeds zijn digitale deuren geopend en je kunt per direct de speciale DS-modellen bestellen. De DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY is beschikbaar als elektrische E-TENSE en als HYBRID 136. De HYBRID 136 bepaalt de instapprijs, die begint bij 42.890 euro. De DS 4 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY is verkrijgbaar als E-TENSE 225 plug-in hybride, vanaf 54.740 euro. Voor de DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY kun je kiezen uit drie verschillende vermogens: 225 pk, 300 pk of 360 pk, waarbij de twee krachtigste versies standaard vierwielaandrijving hebben. De plug-in hybride begint bij 62.590 euro en is beschikbaar in vier lakkleuren: Night Flight, Crystal Pearl, Perla Nera Black en Sapphire Blue.

Esprit de Voyage

Het is overigens niet de eerste keer dat DS Automobiles een speciale collectie op de markt brengt. Vorig jaar introduceerde het merk zijn eerste collectie, onder de naam Esprit de Voyage. Deze collectie stond in het teken van ‘de kunst van het reizen’.

Twee donkergekleurde, moderne SUV's staan geparkeerd voor een gebouw met de bewegwijzering "Musée de l'Air" boven de ingang, als onderdeel van een DS exclusieve exclusieve collectie die een eerbetoon brengt aan Antoine de Saint-Exupéry.