Autonieuws

Doek valt voor huidige generatie Morgan Plus Six

oktober 23, 2024

Morgan Plus Six Pinnacle

Elke Morgan Plus Six Pinnacle is verkrijgbaar in diverse kleuren en interieurthema’s. Voor het interieur is er bijvoorbeeld keuze uit de kleuren Fawn, Explore en Riviera. Personalisatie staat bij Morgan hoog in het vaandel, dus elke koper kan uitgebreid aan de slag om een unieke invulling te geven aan de auto.

Morgan Plus Six

De huidige Morgan Plus Six heeft sinds de introductie in 2019 een succesvolle productie van vijf jaar achter de rug. Met bijna 1.000 unieke in opdracht gemaakte voertuigen geleverd aan klanten in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië, wordt Plus Six algemeen geassocieerd met het inluiden van een nieuw tijdperk van prestaties en verfijning.

De Plus Six was de eerste Morgan die het aluminium gebonden platform van de CX-generatie gebruikte en de eerste Morgan met een turbomotor. Ook vormde de auto de basis voor de gelimiteerde Midsummer, een unieke Barchetta, ontworpen in samenwerking met Pininfarina. 

Morgan Plus Six Pinnacle

Designer aan het woord

Jonathan Wells, Chief Design Officer, Morgan Motor Company, zegt: “Als ontwerpers bij Morgan besteden we veel tijd aan het verzamelen van inspiratie uit talloze bronnen en genieten we van de mogelijkheid om te onderzoeken hoe deze ideeën op onze auto’s kunnen worden toegepast. Geïnformeerd worden door onze vakmensen, terwijl we experimenteren met nieuwe materialen en technieken, is wat we doen. Dat maakt Morgan zo’n dankbare plek om te werken. Pinnacle herdenkt het einde van de lijn voor een van onze meest geliefde modellen en ik geloof dat het een waarheidsgetrouwe weerspiegeling is van de unieke capaciteiten en energie die aanwezig zijn in de teams die verantwoordelijk zijn geweest voor dit proces.”

Wells vervolgt: “De auto’s die we maken zijn opwindend om in te rijden, maar bieden ook een ontsnapping en bieden een geruststellende, ontspannende en boeiende natuurlijke omgeving door het gebruik van hoogwaardige materialen. Dit project heeft ons in staat gesteld hierop voort te bouwen. Plus Six Pinnacle vertegenwoordigt een passende afsluiting van het Plus Six-verhaal, en het team en ik hebben enorm genoten van het maken van deze speciale editie om alles te vieren waar dit model voor staat.”

Marktintroductie

De Morgan Plus Six Pinnacle is per direct bestelbaar via Morgan’s dealernetwerk. Wacht niet te lang, want de dertig stuks zijn naar verwachting zo vergeven. De Plus Six Pinnacle kost minimaal £ 96.995 inclusief btw in het VK. In Nederland mag je rekenen op ongeveer 170.000 euro.


























Morgan Plus Six Pinnacle


Morgan Plus Six Pinnacle