Achtergrond Autonieuws

Dit zijn de auto’s van Zlatan Ibrahimović

maart 4, 2023

Zlatan Ibrahimović groot fan van Ferrari

De Zweed heeft meerdere bijzondere Ferrari’s. De topvoetballer heeft een Enzo, SP2, en LaFerrari. Onlangs besloot de excentriekeling ook een Daytona SP3 aan zijn collectie toe te voegen, als verjaardagscadeau. Zlatan Ibrahimović plaatste een foto van de configurator online met de tekst ‘Happy birthday to Zlatan’. De SP2 en SP3 kan niet zomaar iedereen kopen. Je moet hiervoor een speciale klant zijn bij de Italianen. De Daytona SP3 heeft onder de motorkap een 6,5-liter V12 motor die maar liefst 809 pk levert. De dakloze SP2 levert zelfs 830 pk. Hopen dat je geen vogel kopt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Porsche 918 Spyder

De LaFerrari is niet de enige hypercar in de collectie van de Zweedse voetballer. Zlatan Ibrahimović bezit namelijk ook een Porsche 918 Spyder. Met een indrukwekkende combinatie van een 4,6-liter V8-motor en twee elektromotoren, produceert de 918 Spyder maar liefst 887 pk en kan hij in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De auto heeft een opvallend design met een open dak en biedt geavanceerde technologieën, zoals actieve aerodynamica en een koolstofvezel monocoque chassis. De 918 Spyder is ook nog eens heel zeldzaam, want er zijn er slechts 918 exemplaren geproduceerd.

Oude liefde roest niet..

Als je als autoliefhebber aan Zweden denkt, denk je onmiddellijk aan Volvo. Zlatan Ibrahimović staat bekend om zijn liefde voor Volvo-auto’s. Hij heeft in verschillende interviews aangegeven dat Volvo zijn favoriete automerk is en hij meerdere modellen van dit merk heeft bezeten. Zo heeft hij onder andere een Volvo XC90, een Volvo V90 en een Volvo S90 gehad. In 2016 kreeg Ibrahimović zelfs een speciale versie van de Volvo V90, genaamd de Volvo V90 Zlatan Edition, als cadeau van Volvo, omdat hij in een televisiereclame heeft gespeeld van het Zweedse merk. Zie hieronder de reclame.