Autonieuws

Dit is de vernieuwde Opel Mokka: zie jij de verschillen?

oktober 23, 2024

Design Opel Mokka 2025

De Opel Mokka is qua uiterlijk niet volledig herzien, maar subtiel aangescherpt. De reden is simpel: de SUV is in trek, waardoor Opel op safe speelt. Het nieuwe Opel Blitz-logo in het midden van de Opel Vizor accentueert ‘het gezicht’ van de Mokka. De vleugelvormige LED-verlichting is in een moderne interpretatie uitgevoerd, met drie ‘verlichtingsblokken’.

Vaarwel chroom

Het motto ‘Black is beautiful’ komt terug in de zwarte lijn die vanaf de motorkap boven langs de zijruiten doorloopt tot aan de achterzijde en in de zwarte lijn onder langs de portierpanelen van de GS-uitvoering. Nieuwe aerodynamische wielen voor de Mokka Electric en de nieuw vormgegeven voorbumper verbeteren de aerodynamica. Opel heeft ook ‘chrome-delete’ toegepast.

Interieur ook opgefrist

Het interieur is minimalistisch, met een nieuwe, sportief stuurwiel met afgeplatte boven- en onderzijde en een strakkere middenconsole. De meeste bedieningsfuncties zijn geïntegreerd in de centrale kleurentouchscreen. Het ontwerp van de resterende schakelaars is overgenomen van de nieuwe Opel Grandland.

Opel Mokka facelift 2025

Nieuwe multimedia- en infotainmentsysteem

Het nieuwe multimedia- en infotainmentsysteem in de Opel Mokka omvat standaard een digitale 10-inch display voor de bestuurder en een centraal 10-inch kleurentouchscreen. Het systeem herkent het persoonlijke profiel van de bestuurder en ondersteunt spraakopdrachten via ‘Hey Opel’. Met draadloze smartphoneconnectiviteit, EV-routing (voor de Mokka Electric) en draadloze laadmogelijkheden, kan ook dit systeem er weer even tegenaan.

Edition of GS: makkelijker kiezen

De nieuwe Mokka is er in de uitvoeringen Edition en GS en er zijn twee optiepakketten. Behalve de versie met de 1,2-liter benzinemotor zijn er twee geëlektrificeerde varianten: de Mokka Hybrid en de Mokka Electric. De Mokka Electric heeft een actieradius van maximaal 403 kilometer (WLTP). Voor klanten die liever voor een hybride versie kiezen, is er de Mokka Hybrid. Die is voorzien van de 100 kW (136 pk) sterke benzinemotor in combinatie met een elektromotor en een efficiënte 8-trapsautomaat.

Andere prijzen

Opel heeft direct de orderboeken geopend. De prijzen beginnen bij 30.999 euro voor de 1,2-liter benzineversie. Prijzen voor de Mokka Hybrid met dezelfde motor gecombineerd met 48-volttechnologie beginnen bij 32.999 euro, terwijl de Mokka Electric, met een 115 kW (156 pk) elektromotor, leverbaar is vanaf 35.999 euro.








Opel Mokka 2025





Opel Mokka facelift 2025