Achtergrond Autonieuws

Dit is de prijs van de meest sexy Toyota Prius ooit

mei 15, 2023

Alleen als PHEV

De nieuwe Prius wordt in Europa alleen geleverd als Plug-in Hybrid met nieuw ontwikkelde hybridetechnologie en de laagste CO2-emissie voor een Prius ooit: 11 g/km. Toyota levert de nieuwe Prius in drie verschillende uitrustingsniveaus. In dit artikel gaan we dieper in op al die versies

Toyota Prius Dynamic

De Toyota Prius Dynamic vormt het instapmodel. Maar ook die is al rijk uigerust, onder meer met Bi-LED-koplampen, 17-inch aluminium wielen, tweezone Climate Control, een achteruitrijcamera, stoelverwarming voor de voorstoelen, een verwarmbare voorruit en elektrische stoelverstelling voor de bestuurder. Ook heeft deze auto het 12,3-inch grote Toyota S mart Connect-multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto. De Prius Plug-in Hybrid Dynamic is te bestellen vanaf 44.695 euro of 599,- euro per maand met Toyota Private Lease op basis van een looptijd van 72 maanden en 5.000 kilometer per jaar. De meerkilometerprijs varieert tussen de 0,04 en 0,15 eurocent per kilometer.

Toyota Prius Executive

Naast de Dynamic levert Toyota de nieuwe Prius ook als luxe Executive. Deze uitvoering is qua uiterlijk direct te onderscheiden van de Dynamic door de doorlopende led-achterlichten en grote 19-inch lichtmetalen wielen. Ook is de B-stijl, de onderkant van de achterbumper en de sierlijst van de grille hoogglans zwart, net als de wielkastranden. Verder bieden een camerafunctie in de binnenspiegel, de Smart Rear View Mirror en een verwarmbaar stuurwiel nog meer luxe. De Prius Executive is leverbaar vanaf 47.195 euro. Optioneel is een groot panoramadak leverbaar, met een meerprijs van 995 euro.

Toyota Prius Solar Edition

De topuitvoering van de nieuwe Prius is de Solar Edition. Deze uitvoering wordt geleverd in één kenmerkende kleur: Sunset Yellow. Daarnaast beschikt de Solar Edition over een Solar Roof waarmee schone energie kan worden opgewekt via zonnecellen op het dak. Hiermee kan dagelijks tot acht kilometer aan elektrische actieradius worden gegenereerd, of kan de batterij zelfs volledig worden opladen als de auto meerdere dagen geparkeerd staat. Als topuitvoering beschikt de Solar Edition verder nog over synthetisch lederen bekleding, stoelventilatie voor beide voorstoelen en stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen van de achterbank. Intelligent Parking Assist, de Intelligent Clearance Sonar en de Panoramic View Monitor zorgen ervoor dat parkeren nog gemakkelijker gaat. De Prius Solar Edition is te bestellen voor 53.595 euro.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense is standaard. Dit bestaat onder meer uit Full Range Adaptive Cruise Control, Pre-Collision System, Automatic High Beam, Road SignAssist, Lane Departure Alert with Steering Control, Lane Trace Assist en vermoeidheidsherkenning. Daarnaast heeft de auto standaard Blind Spot Monitor en Front & Rear Cross Traffic Alert. Toyota Safety Sense 3 beschikt daarnaast over Over-the-Air-updates.

Krachtige plug-in hybride aandrijflijn

Het nieuw ontwikkelde lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van 13,6 kWh geeft de Prius een volledig elektrische actieradius tot 86 kilometer (WLTP). Het nieuwe hybridesysteem van de vijfde generatie bestaat uit een 2,0-liter benzinemotor met 111 kW (148 pk) en een nieuw ontwikkelde, 120 kW (160 pk) sterke elektromotor die samen een systeemvermogen van 164 kW (223 pk) leveren.

Derde kwartaal 2023

In het derde kwartaal van dit jaar levert Toyota de eerste exemplaren van de nieuwe Prius af in Nederland. In dit artikel zetten we alle generaties van de Toyota Prius voor jou op een rij, inclusief een video!

Prijzen Toyota Prius 2023