Autonieuws

Dit is de nieuwe Fiat Grande Panda: komt als hybride en BEV!

juni 14, 2024

Fiat Grande Panda staat op multi-energieplatform

De nieuwe Fiat Grande Panda is het eerste model van Fiat dat gebaseerd is op een multi-energieplatform. Dat maakt het model ook direct geschikt voor wereldwijde verkoop. Iets dat voor Fiat steeds belangrijker wordt. De Grande Panda wordt straks dan ook verkocht in Europa, het Midden-Oosten en zelfs in Afrika.

Tot 2027 elk jaar een nieuwe Fiat

De Grande Panda is het eerste nieuwe product in de familie van Fiat. Tot 2027 presenteert Fiat elk jaar een nieuw voertuig. Het doel van FIAT is om voertuigen te produceren op hetzelfde mondiale en multi-energie STLA Smart-platform, dat in elke regio ter wereld werkt, waardoor het merk veel verschillende voertuigen kan creëren en kan reageren op de behoeften van klanten over de hele wereld.

Fiat Grande Panda

125 jaar Fiat

Olivier Francois, CEO van FIAT en Stellantis Global CMO, zegt: “De beste manier om het 125-jarig bestaan ​​van FIAT te vieren is door te beginnen met het schrijven van de eerste pagina’s van onze toekomst, te beginnen met de nieuwe Grande Panda. Deze compacte auto is gebaseerd op een mondiaal platform, waardoor het merk de kans krijgt zijn wereldwijde bereik uit te breiden. Met de Grande Panda begint FIAT nu aan de transitie naar mondiale gemeenschappelijke platforms die alle regio’s van de wereld bestrijken, en de daaruit voortvloeiende voordelen doorgeven aan zijn klanten over de hele wereld. Sterker nog, de Grande Panda is perfect geschikt voor gezinnen en stedelijke mobiliteit in elk land… een echte FIAT!”

3,99 meter

De nieuwe Grande Panda heeft een lengte van 3,99 meter. Hij opereert in het B-segment. Volgens Fiat is het een volwaardige vijfzitter. Een sterk punt van het model is het design. Historisch verantwoord, maar toch lekker modern. Op de portieren heeft Fiat een Panda-opdruk verwerkt. Ook in de achterklep staat in het gevouwen plaatwerk een Panda-badge. Let ook op de pixelachtige LED-verlichting. Op de C-stijl heeft Fiat een plaatje verwerkt met een lenticulaire werking. Afhankelijk van de kijkhoek wordt er een Fiat-logo of de vier iconische schuine strepen van Fiat in beeld gebracht. Een tof detail!

Foto’s van het interieur zijn nog niet bekend. Ook technische details laten nog even op zich wachten. Binnenkort dus meer Panda-nieuws! Wij zijn benieuwd.


Fiat Grande Panda


Een felgele Fiat Grande Panda SUV staat geparkeerd op een levendig geel oppervlak met een zonnige blauwe lucht en de oceaan op de achtergrond. Gele verticale balken werpen schaduwen op het voertuig.


Een gele Fiat Grande Panda SUV geparkeerd naast een sinaasappelboom met enkele sinaasappels op de grond en in een houten kist. Op het kenteken van de auto staat "FI 024GP.


Een felgele Fiat Grande Panda SUV staat geparkeerd naast een oranje parasol, een strandstoel en een roze opblaasbare flamingo, allemaal tegen een oranje achtergrond.


Een gele Fiat Grande Panda SUV met kenteken "FI 000 AI" rijdt op een gebogen, hellende weg met een muurschildering op de achtergrond.


Een gele Fiat Grande Panda rijdt op een weg met bomen en struiken op de achtergrond.


Een gele Fiat Grande Panda crossover SUV staat geparkeerd op de weg naast een modern gebouw en gebladerte. Het voertuig heeft een grille met Fiat-logo en unieke rechthoekige koplampen.


Een gele Fiat Grande Panda-auto staat op een zonnige dag geparkeerd op een pad omringd door planten en bloemen.


Een gele Fiat Grande Panda SUV staat geparkeerd vlakbij een modern gebouw met een bolvormige glasstructuur.


Fiat Grande Panda


Close-up van de achterkant van een gele Fiat Grande Panda, met de nadruk op het verlichte achterlicht en het Fiat-logo in reliëf op de carrosserie van het voertuig.


Close-up van een zwart-gele Panda-imperiaal op een Fiat Grande Panda. Op de achtergrond is een wazig, groot bouwwerk van metalen balken en platforms zichtbaar.


Close-up van een zwart 'Fiat Grande Panda'-logo in reliëf op de dakrail van een gele auto tegen een hemelachtergrond.


Vooraanzicht van een gele Fiat Grande Panda met een Europees kenteken "FI-000AT", geparkeerd op een verhard terrein naast een lage heg.


Een gele Fiat Grande Panda SUV staat geparkeerd op een zwart asfaltoppervlak, grenzend aan een hoge beige muur.