Autonieuws

Dit is de eerste Mercedes-Maybach met een stekker

februari 9, 2023

Lekker stil

Goed nieuws voor klanten van Mercedes-Maybach die nog meer rust in hun auto willen. Het merk introduceert zijn eerste plug-in hybride, die over een nog stiller interieur beschikt. De limousine kan in de elektrische rijmodus namelijk tot 100 kilometer volledig elektrisch en geruisloos afleggen. Best een flinke afstand, voor een plug-in hybride.

510 pk

Onder de motorkap van de extreem luxe S-klasse ligt geen V8 of V12, maar een 3,0-liter zes-in-lijn. Mede dankzij een elektromotor, met 440 direct beschikbare newtonmeters koppel, schiet de PHEV in slechts 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Het totale systeemvermogen bedraagt 510 pk en 750 Nm. Op elektrokracht gaat de Maybach niet harder dan 140 km/u. Als de benzinemotor bijspringt, haalt hij 250 km/u.

Laden

Laden kan thuis of bij een openbare laadpaal tot 11 kW. Snelladen kan de plug-in hybride ook: tot 60 kW. Een accu is bij de juiste snellader in circa 30 minuten volledig volgeladen. De PHEV-versie herken je niet aan zijn laadaansluiting, want die is verborgen aan de linkerkant van het voertuig. Specifieke kenmerken die wel duidelijk zichtbaar zijn, zijn de blauwe kleuraccenten in de koplampen.

Lees ook: Getest: hoe ver komen elektrische auto’s nou echt?