Autonieuws

Deze Volkswagen Jetta is anders dan die van je buurman

november 2, 2022

Volkswagen Jetta GLI Performance Concept

De Volkswagen Jetta kennen we in Europa al enige tijd niet meer. Uiteraard wel als occasion, maar niet als actueel productiemodel van Volkswagen. In de Verenigde Staten is dat een ander verhaal, daar is de Jetta juist een heel populair model. Volkswagen Design Center California heeft speciaal voor de SEMA-show in Las Vegas en unieke Jetta samengesteld: de Volkswagen Jetta GLI Performance Concept.

Jetta GLI heel normaal in USA

De naam GLI is een bewuste keuze, want het is een subtiele verwijzing naar de Jetta GLI, ooit ontstaan in 1984. Feitelijk is de GLI een ‘GTI met kofferbak’. Het label GLI is nog altijd springlevend. Sterker nog: van de huidige generatie Jetta wordt een GLI-variant geleverd met een vermogen van 231 pk en 250 Nm.

“Het brede koetswerkontwerp geeft deze Jetta GLI Concept de uitstraling waar elke liefhebber van droomt, en de grafische details onderstrepen het agressievere karakter terwijl het klassieke GLI-elementen bevat”, aldus Reto Brun, Senior Director van Volkswagen Design Center California.

Veel vermogen voor Volkswagen Jetta GLI Performance Concept

De Jetta GLI Performance Concept ziet er niet alleen krachtig uit, maar heeft ook de nodige power onder de motorkap. De viercilinder benzinemotor kreeg een RacingLine-turbo en een upgrade voor de koeling. Een andere intercooler, betere oliekoeler en een koolstofvezel inlaattraject verhogen het motorvermogen van 355 pk en liefst 504 Nm aan koppel. Al die power gaat naar de voorwielen.

Rotiform-wielen: gaaf!

Deze Jetta kreeg verder TrackSport-wielophanging, een andere stuurinrichting, forse remschijven, uitgeklopte wielkasten, sideskirts, andere bumpers, een sportuitlaatsysteem, 20-inch monobloc Rotiform-wielen en stoere graphichs. Het interier is uitgerust met Recaro Pole Position ABE-stoelen. De Texagon-bekleding maakt het GLI-feest compleet.