Autonieuws

De Mini Aceman is een nieuwe, elektrische Mini-SUV

juli 27, 2022

Mini Aceman

Maak kennis met de Mini Aceman Concept. Het is – zoals de naam al zegt – een conceptcar. Over anderhalf jaar komt de productieversie op de markt. Hij is 4,05 meter lang, 1,99 meter breed en 1,59 meter hoog. Hij komt daarmee tussen de Mini Electric en de Countryman in te staan in het modellengamma van Mini.  

Design

De nieuwe designtaal van de Mini Aceman Concept valt op. De Aceman oogt minder traditioneel. Het markeert volgens het merk het begin van een nieuw designtijdperk bij Mini. Verwacht dus dat meer Mini’s in de toekomst er zo uit zullen zien. De centrale ‘grille’ is niet meer zeshoekig, maar achthoekig en volledig gesloten. Ook de koplampen van de MINI Concept Aceman hebben een nieuwe vorm, die de randen van de motorkap volgt.

Geen chroom

Er zitten geen chroomlijsten tussen het plaatwerk en de ruiten. De vloeiende overgangen doen een beetje denken aan de nieuwe Range Rover. Brede dorpellijsten, forse wielkastranden, een opvallende imperiaal en bodembeschermingspanelen voor en achter geven de Aceman een stoere crossover-uitstraling. Het Union Jack-design, dat natuurlijk verwijst naar de Britse wortels van het merk, is wederom te zien in beide achterlichten, maar ook op de imperiaal.

Rond scherm

Het dashboard is lekker MINI-malistisch en bevat slechts enkele elementen, precies zoals de ontwerper van de klassieke Mini, Alec Issigonis het in 1959 bedoelde: een interieur dat behalve de stoelen, het stuur en de versnellingshendel niets meer omvatte dan een centraal geplaatste ronde snelheidsmeter en een rijtje schakelaars. Ook in de Aceman kom je in het interieur niet meer tegen dan een rond scherm, met daaronder een aantal tuimelschakelaars. Hoe de definitieve productieversie eruit komt te zien weten we over anderhalf jaar.