Achtergrond Lifestyle & Fun

Bond-stuntauto’s uit No Time To Die onder de hamer

augustus 1, 2022

No Time To Die

In No Time To Die werd Bond weer herenigd met zijn oude, vertrouwde Aston Martin DB5, die voor het eerst te zien was in 1964 in de derde Bond-film Goldfinger. De baddies reden in de laatste Bond-film in producten van Land Rover en Jaguar. Een James Bond-film zou geen goede Bond-film zijn zonder een of meerdere intense achtervolgingsscènes.

Defender 110

Een aantal stuntauto’s uit No Time To Die, die niet volledig aan puin gereden zijn, gaan nu onder de hamer. Hoogst bijzonder is de Defender 110 (verwachte opbrengst: £ 300.000 – £ 500.000) die werd gebruikt voor de spectaculaire all-terrain-stuntscènes in No Time To Die. Het is om precies te zijn de Defender met het unieke VIN (chassisnummer) 007. Deze Defender speelde niet alleen een rol bij de filmopnames, maar ook bij promotieactiviteiten voorafgaand aan de première. De opbrengst van de auto komt ten goede aan het Britse Rode Kruis.

Ranger Rover Sport SVR

Een Range Rover Sport SVR stuntauto gaat ook onder de hamer en zal naar verwachting £ 80.000 tot £ 120.000 opbrengen. De Range Rover werd ook gebruikt om Bond te achtervolgen en is een van de zes exemplaren die voor de opnames zijn gebruikt.

Italië

Een andere bekende achtervolgingsscène uit No Time To Die speelde zich af in Zuid-Italië, over de smalle, bochtige wegen van Matera. Hier kozen de slechteriken voor een Jaguar XF als achtervolgingsauto. Voor de veiling is een van de twee exemplaren ingebracht die te zien waren in de scène voorafgaand aan de aftiteling van de film. De verwachte opbrengst is £ 50.000 tot £ 70.000.

Defender V8

Een hagelnieuwe Defender 110 V8 Bond Edition, samengesteld door SV Bespoke en geïnspireerd door de Defenders in No Time To Die, gaat eveneens onder de hamer (verwachte opbrengst £ 200.000 – £ 300.000). Wereldwijd zijn slechts 300 Bond Editions geleverd en dit exemplaar heeft een uniek ’60 Years of Bond’-logo geëtst op het dashboard. De Defender is gebouwd volgens specificaties voor het Verenigd Koninkrijk en is volledig street legal. De opbrengst ervan komt ten goede aan de natuurbehoudsorganisatie Tusk.

Bond memorabilia

De officiële, tweedelige liefdadigheidsveiling Sixty Years of James Bond omvat in totaal zestig kavels. Als eerste opent op 15 september de online veiling, die loopt tot James Bond Day op 5 oktober. De online veiling omvat 35 kavels met posters, rekwisieten, kostuums, memorabilia en belevingen uit alle vijfentwintig Bond-films. De Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s behoren tot de 25 kavels van de live veiling, die op 28 september plaatsvindt bij Christie’s en EON Productions, het Britse filmproductiebedrijf dat sinds 1962 de James Bondfilms produceert. Fans en verzamelaars van over de hele wereld kunnen online bieden.

Lees ook: