Autonieuws

Boef lacht politieagenten uit die in eigen Tesla zijn opgesloten

september 28, 2022

Tesla Model X

Een scene waar Stan Laurel en Oliver Hardy jaloers op zouden zijn geweest: tijdens een controle in Basel vroegen agenten in een Tesla twee fietsers te stoppen. Eén fietser volgde de aanwijzing op – de ander negeerde het stopteken en ging er als een speer vandoor. De agenten probeerden snel uit hun Tesla Model X te stappen om de fietser in zijn kraag te pakken. Dat ging echter niet, want de deuren van het voertuig blokkeerden.

Uitlachen

In het politierapport staat genoteerd dat de agenten vervolgens kozen om achter de man aan te rijden. De fietser probeerde de politie af te schudden, maar kreeg al snel door dat de agenten niet uit hun auto konden komen. Hij ging daarom plagend stapvoets voor de Tesla fietsen en maakte gebaren richten de agenten.

Botsing

De fietser werd uiteindelijk gepakt toen hij tegen de Tesla botste. Een agent wist hem via het raam in zijn nekvel te grijpen, waarna een andere agent – die via de achterklep wist te ontsnappen uit zijn dienstauto – de man wist te overmeesteren. Ondanks alles zegt de politie van Basel zeer tevreden te zijn over de Tesla, zo meldt de Basler Zeitung.

Lees ook:

Foto: Facebook Kantonspolizei Basel-Stadt