Autonieuws

Bizar: Volkswagen ID. Buzz met bodykit

september 16, 2022

Carbon fiber-feestje

Nee, je hallucineert niet. Dit is écht een ID. Buzz met een bodykit. De kit bestaat uit een splitter voor onder de voorbumper, sideskirts die de Buzz lager laten lijken, zogeheten ‘canards’ aan de zijkanten, een enorme achterspoiler en een niet-zo-hele subtiele diffuser aan de achterkant. Het Noorse Zyrus engineering is het bedrijf achter de bodykit. Uiteráárd komt een bodykit voor een elektrische auto uit Noorwegen. De baas van het bedrijf, Radni Molhampour, heeft een goede reden waarom ze de kit op de markt brengen “We hebben er zelf een (ID. Buzz red.) gekocht en we zijn super enthousiast, mijn dochter vindt het geweldig. Dagelijks naar school rijden of boodschappen doen hoeft nooit meer een saaie missie te zijn.”

Kost dat?

De koolstofvezel-bodykit voor de ID. Buzz komt in 2023 op de markt en kost bijna twaalfduizend euro. Mocht je er ook – zoals op de foto – koolstofvezel-velgen bij willen, dan zul je 5.000 euro extra moeten neerleggen. Een Volkwagen ID. Buzz begint in Nederland voorlopig vanaf 69.990 euro. Het gaat hier om de introductieversie: de 1ST. Later komt er ook een personenversie met een vanafprijs van 55.000 euro.


1.200 pk racewagen

Zyrus engineering ken je wellicht van hun eerdere opvallende projecten. Zo bouwden ze eerder al een 1.200 pk sterke straatlegale Lamborghini Huracán SuperTrofeo. De ‘normale’ SuperTrofeo heeft 640 pk, maar door het gebruik van twee turbo’s en een andere motorsetup werd hier 1.200 pk van gemaakt. Deze gelimiteerde versie wordt de Zyrus LP1200 Strada genoemd en is gelimiteerd tot slechts 24 exemplaren. Hoeveel kits ze voor de ID. Buzz maken is niet bekend, maar het zullen er vast meer dan 24 zijn.