Lifestyle & Fun

Bizar: Peugeot 208 als rouwauto

december 8, 2022

Rouwauto

Onlangs schreven we over een Nederlands rouwvervoerbedrijf dat maar liefst zeven Tesla Model 3 rouwauto’s in dienst heeft genomen. Wie had gedacht dat de compacte sedan van Tesla een ideale basis voor een rouwauto zou zijn? Wij niet. Maar het kan nog gekker, kennelijk. In Argentinië heeft een carrosseriebedrijf een Peugeot 208 omgebouwd tot begrafenisauto.

Peugeot 208

Je leest het goed. Het bedrijf heeft niet een 308 SW of 508 SW aangepakt, maar de allerkleinste auto die de Fransen aanbieden. Bovendien hebben ze de absolute basisversie genomen, met 15-inch wielen, halogeenverlichting en zonder de stoere dagrijverlichting in slagtandvorm.

Weinig vermogen

Toch mag het resultaat er zijn. Het bedrijf achter de creatie – Carrozados Rosano – heeft duidelijk veel ervaring, want het plaatwerk ziet er strak uit. Alsof de verlengde 208 zo uit de fabriek is komen rollen. Ook het ‘interieur’ waar de passagier zijn laatste ritje maakt is fraai afgewerkt. We maken ons wel wat zorgen om het gebrek aan vermogen van de rouw-208. De basisuitvoering van de 208 is in Argentinië voorzien van een 82 pk sterke 1,2-liter driecilinder. Voldoende om de kleine Fransoos een berg op te krijgen. Of dat ook lukt met een 208 die twee keer zo groot is en een zware kist met inhoud moet vervoeren, vragen we ons wel af.

Lees ook: