Autonieuws

Bentley Flying Spur: Herdefiniëren van Elegantie

juni 4, 2024

De Bentley Flying Spur 2024 combineert ongeëvenaarde luxe met indrukwekkende prestaties. Deze high-end sedan, ontworpen voor zowel de bestuurder als de passagier, biedt een weelderig interieur en dynamische rijervaringen. Met opties variërend van krachtige twin-turbo motoren tot een geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn, staat de Flying Spur synoniem voor verfijning en innovatie. Voor wie op zoek is naar een ultieme luxe auto die zowel stijl als snelheid belichaamt, is de Bentley Flying Spur een ongeëvenaarde keuze. Ontdek waarom dit model zich onderscheidt in het exclusieve segment van luxe voertuigen.

Wat is nieuw voor 2024?

Voor 2024 introduceert Bentley een nieuwe trim onder de Azure, met stijlelementen zoals de watervalgrille. De Flying Spur S en Speed modellen krijgen een vernieuwd mesh grille-ontwerp en luxueuzere vloermatten van wol en tapijt van gerecycled nylon. De Speed-modellen onderscheiden zich nu met donkergrijze exterieuraccenten.

Technologische upgrades omvatten een geüpgraded infotainmentsysteem en verbeterde rijhulpfuncties. De nieuwe hybride aandrijflijn biedt verbeterde efficiëntie en prestaties, terwijl het interieur verder verfijnd is met nog meer opties voor personalisatie, waaronder diverse houtsoorten, leersoorten en metalen accenten.

Wat kost de Bentley Flying Spur?

De prijzen voor de 2024 Bentley Flying Spur variëren afhankelijk van het model en de opties:

Model Prijs vanaf
V-6 €200.000
V-8 €201.500
Hybride €207.000
A V-8 €215.000
A Hybride €221.000
S Hybride €232.000
S V-8 €233.500
Azure Hybride €241.000
Azure V-8 €242.500
Speed €250.000
Speed Edition 12 €282.500
Mulliner Hybride €288.500
Mulliner V-8 €290.000
Mulliner W-12 €305.000

De beste prijs-kwaliteitverhouding biedt de Speed-modellen met de 626 pk W-12 motor, die ongeëvenaarde prestaties levert. Voor zakelijke professionals die comfort en efficiëntie zoeken, is de Hybride ideaal. Enthousiastelingen die maximale kracht en exclusiviteit willen, kiezen voor de Mulliner W-12.

Deze prijzen zijn gebaseerd op de nieuwprijs van de Flying Spur. Echter kunnen de prijzen van de Bentley Flying Spur Occasions hiervan verschillen.

Motor, Transmissie en Prestaties

De Bentley Flying Spur biedt drie motoropties: een twin-turbo V-8, een twin-turbo W-12 en een plug-in hybride V-6. De V-8 levert 542 pk en accelereert van 0-100 km/u in 3,5 seconden, indrukwekkend voor een sedan van deze omvang. De W-12, met 626 pk, is nog sneller en bereikt 100 km/u in slechts 3,5 seconden, hoewel het verbruik met 12 mpg stad en 19 snelweg fors is.

De hybride combineert een twin-turbo 2,9-liter V-6 met een elektromotor, goed voor 536 pk en een 0-100 km/u tijd van 3,9 seconden. Ondanks de krachtige prestaties, biedt de hybride slechts 35 km elektrisch bereik, wat beperkt is voor moderne standaarden. Alle modellen zijn uitgerust met een achttraps dual-clutch automatische transmissie en vierwielaandrijving, wat zorgt voor soepele en responsieve rijervaringen. Hoewel de prestaties indrukwekkend zijn, kan het hoge brandstofverbruik van de V-8 en W-12 een nadeel zijn voor milieubewuste kopers.

Brandstofverbruik

De Bentley Flying Spur is niet bepaald zuinig. De W-12 motor biedt een verbruik van 5,1 km/l in de stad en 8,1 km/l op de snelweg. De V-8 motor doet het iets beter met 6,4 km/l stad en 8,5 km/l snelweg. De hybride variant presteert met 8,1 km/l gecombineerd en biedt slechts 35 km puur elektrisch bereik, wat teleurstellend is voor een luxe hybride. In de praktijk blijft het verbruik hoog, vooral bij dynamisch rijgedrag. Kopers moeten rekening houden met frequente tankbeurten, vooral bij de krachtige V-8 en W-12 modellen.

Interieur, Comfort en Bagageruimte

Het interieur van de Bentley Flying Spur straalt luxe uit met hoogwaardig leer, echt hout en metalen accenten. Zowel voor- als achterin is er voldoende ruimte voor volwassenen om zich comfortabel uit te strekken. De moderne technologische voorzieningen, zoals een afstandsbediening voor achterpassagiers, verhogen het comfort. 

Bentley Flying Spur interieur

Hoewel de bagageruimte royaal is, kan deze voor sommigen beperkt aanvoelen voor een voertuig in dit segment. Ondanks de algehele luxe en comfort, kan de prijs van optionele personalisaties snel oplopen, waardoor de kosten aanzienlijk stijgen. Over het algemeen biedt de Flying Spur een uitzonderlijk luxueuze rijervaring, hoewel het exclusieve prijskaartje een drempel kan zijn.

Infotainment en Connectiviteit

De Bentley Flying Spur biedt een 12,3-inch infotainmentscherm, omgeven door houtafwerkingen. Optioneel is een draaibaar display met analoge meters, wat een stijlvolle touch toevoegt. Apple CarPlay en een Wi-Fi hotspot zijn standaard, maar Android Auto ontbreekt, wat een gemis is. Het standaard 10-speaker audiosysteem is goed, maar de optionele 16-speaker Bang & Olufsen of 19-speaker Naim systemen tillen de audiobeleving naar een hoger niveau. De bediening van de technologie kan soms ingewikkeld zijn en afleiden tijdens het rijden. Hoewel de connectiviteitsopties uitgebreid zijn, kunnen enkele hi-tech snufjes voor sommigen te veel van het goede zijn.

Veiligheidsvoorzieningen

De Bentley Flying Spur biedt diverse veiligheidsvoorzieningen, maar veel zijn optioneel en niet standaard. Standaardfuncties omvatten een voorwaartse botsingswaarschuwing met voetgangersdetectie. Opties zoals automatische noodremming, adaptieve cruisecontrol en nachtzicht verhogen de veiligheid, maar komen met een meerprijs. Dit is teleurstellend voor een auto in deze prijsklasse. De afwezigheid van standaard rijhulpsystemen zoals rijstrookassistentie en dodehoekbewaking is merkbaar. Hoewel de beschikbare functies effectief zijn, moeten kopers extra betalen voor een volledig uitgeruste veiligheidsset. Dit maakt de Flying Spur minder aantrekkelijk voor veiligheidsbewuste kopers die volledige bescherming standaard verwachten.

Garantie en Onderhoudsdekking

De Bentley Flying Spur wordt geleverd met een driejarige garantie zonder kilometerbeperking. Dit is vergelijkbaar met concurrenten, maar Rolls-Royce biedt vier jaar dekking. Bentley biedt slechts één jaar gratis onderhoud, terwijl Rolls-Royce vier jaar gratis onderhoud biedt. Deze beperktere dekking kan een nadeel zijn voor kopers die langdurige zorg en onderhoud verwachten. Hoewel de garantie solide is, zouden langere onderhoudsperioden beter passen bij het luxe imago van de Flying Spur.

Overzicht

Bentley Flying Spur op de weg

De Bentley Flying Spur biedt een ongeëvenaarde combinatie van luxe en prestaties. Het interieur is van hoge kwaliteit, met luxe materialen en moderne technologieën die het comfort verhogen. De prestaties zijn indrukwekkend, met krachtige motoropties en een veelzijdige plug-in hybride aandrijflijn. Echter, het hoge brandstofverbruik kan een nadeel zijn voor sommige kopers, en veel veiligheids- en luxeopties zijn alleen tegen meerprijs beschikbaar. De hoge prijs maakt de Flying Spur een exclusieve keuze, niet toegankelijk voor iedereen. Al met al is de Bentley Flying Spur een ideale keuze voor de welgestelde bestuurder die op zoek is naar verfijning en kracht. Ondanks enkele nadelen maakt de combinatie van een weelderig interieur en indrukwekkende rijprestaties dit model onweerstaanbaar voor wie het beste van het beste wil.