Geen onderdeel van een categorie

Automobilisten vragen passagiers steeds vaker om benzinegeld

april 21, 2022

Duurste benzine ter wereld

Over de benzineprijzen in Nederland hoeven we je niets meer te vertellen. Het is én blijft pijnlijk dat er geen land ter wereld is, waar benzine zo duur is als in Nederland. ‘Ja, maar Hong Kong’, horen we je zeggen. Dat is officieel geen land, dus tellen we niet mee. Maar oké, het klopt. De benzine is daar nog iets duurder dan bij ons.

Benzineprijs Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is de gemiddelde benzineprijs tussen februari en maart ook flink gestegen. Met 12,6 pence per liter om precies te zijn, de grootste maandelijkse stijging sinds 1990. Een liter E10 (Euro 95) kost daar nu omgerekend 1,940 euro. Ook daar is brandstof dus flink aan de prijs. Britse automobilisten vinden het daarom steeds normaler om hun medepassagiers om geld te vragen als ze meerijden.

Tekst gaat verder onder de foto

Tankstation

Benzinegeld vragen

De verkeersveiligheidsorganisatie IAM RoadSmart heeft 1.000 Britse automobilisten gevraagd of ze aan hun passagiers duidelijk maken dat ze graag de brandstofkosten willen delen. 64 procent van de ondervraagden zegt dit normaal te vinden. Vooral jonge automobilisten (18 tot 24 jaar) vragen graag aan de overige inzittenden om financiële compensatie: maar liefst 82%. Logisch, aangezien beginnende bestuurders vaak minder te besteden hebben. Britse 65-plussers vinden het wat ongemakkelijk om te vragen om benzinegeld. Slechts 58% van de oudere bestuurders vraagt zijn passagiers om compensatie.

Lees ook: De 10 goedkoopste tankstations per provincie (en van heel Nederland)