Achtergrond Autonieuws

Amber Donkervoort verlaat familiebedrijf Donkervoort, dit is de reden

oktober 24, 2022

Amber Donkervoort 14 jaar bij Donkervoort

Het vertrek van Amber is een persoonlijke keuze. Amber zegt: “Mijn 14 jaar bij Donkervoort Automobielen kan alleen worden samengevat als een ongelooflijke reis. Ik ben betrokken geweest bij en verantwoordelijk voor de public relations, communicatie, evenementen, marketing, branding en meer. Ik heb internationale modellanceringen gemanaged, de Donkervoort social media-strategie opgezet en beheerd, talloze marketingcampagnes opgezet en drie gloednieuwe versies van onze website gelanceerd, waarvan de meest recente een paar weken geleden online ging.”

Grote speler

Amber vervolgt: “Dankzij deze inspanningen ben ik er trots op dat Donkervoort het afgelopen decennium enorm is gegroeid. Ik voel me bevoorrecht dat ik zo nauw heb kunnen samenwerken met mijn familie en Donkervoort heb kunnen opvoeden van een relatief onbekend merk tot een goed gepositioneerd sportwagenmerk met een aanwezigheid op drie continenten. Toen mijn broer in 2021 mijn vader opvolgde, heb ik er heel bewust voor gekozen dat niet te doen.”

Liefde voor natuur

Ze heeft besloten om uit haar eigen comfortzone te stappen en te onderzoeken waar ze haar opgedane expertise verder kan inzetten. Ze heeft ‘andere meer impactvolle en duurzame doelen’ op het oog’.

“Terwijl mijn liefde voor de natuur al diep geworteld was in mijn eigen jeugd, wakkerde de komst van onze twee zonen de vlam aan om manieren te zoeken om een ​​zinvolle bijdrage te leveren, hoe groot of klein ook. Ik heb er zin in dat ik aan dit nieuwe hoofdstuk van mijn leven ben begonnen, zowel persoonlijk als professioneel, en ik kan niet wachten om erachter te komen wat ons te wachten staat.”

Unieke filmposter

Donkervoort heeft voor haar vertrek een bijzondere filmposter ontwikkeld, getiteld ‘The Escape’. Daarop is te zien dat ze in een knalgele Donkervoort D8 GTO richting de horizon rijdt. Donkervoort blijft in goede handen achter, want Denis zet zich net als vader Joop voor de volle 200 procent in voor het bedrijf. Met succes, want de orderportefeuille van Donkervoort was nog nooit zo goed gevuld.

Donkervoort J22

Bovendien presenteert Donkervoort binnenkort de F22. De Donkervoort F22 belooft een meer vriendelijke straatauto te worden, met meer comfort, binnenruimte en gebruiksvriendelijkheid dan welke Donkervoort daarvoor dan ook. Het Nederlandse automerk streeft naar een gewicht van minder dan 1.000 kilogram.

Sinds 1978

Donkervoort werd door Joop Donkervoort opgericht in 1978. Sinds 1 januari 2021 heeft hij de dagelijkse leiding van het bedrijf overdragen aan zijn zoon Denis. “Mijn vader heeft hier zijn leven lang verbazingwekkende dingen bereikt en de uitgebreide familie van Donkervoort van medewerkers en eigenaren zal altijd dankbaar zijn voor zijn visie, vasthoudendheid en overtuiging dat onze auto’s emoties moeten oproepen”, vertelde Denis destijds.

“Zijn expertise en ervaring zullen echter niet verloren gaan aan Donkervoort en hij zal altijd een belangrijke rol spelen bij het bedrijf dat hij heeft opgericht. Iedereen die mijn vader kent, weet dat hij niet aan tempo zal inleveren, maar hij is nu beschikbaar om zijn expertise op projecten met ons te delen, maar ook op projecten buiten met andere bedrijven.”