Achtergrond Autonieuws

Alpine A290: er is groen licht!

mei 12, 2023

Dream garagE van Alpine

De Alpine A290 is de eerste van drie nieuwe modellen in de toekomstige ‘Dream garagE’ van Alpine. Feitelijk is de A290 een elektrische reïncarnatie van de iconische Renault 5 Turbo. Ook de Renault 5 keert terug op de markt, maar de sportieve variant wordt onder Alpine-aanduiding verkocht.

Nieuw hoofdstuk

“De A290_β opent een nieuw hoofdstuk in de boeiende geschiedenis van Alpine. Het merk betreedt – met inspiratie van zijn autosporterfgoed – nieuwe marktsegmenten en doet dat eerst met een elektrische sportwagen voor de stad. Het ontwerp, de toegepaste materialen en de techniek in de conceptversie tonen de nieuwe invalshoek op elektrische auto’s: net zo geschikt voor gebruik op het circuit als in het dagelijkse leven.”

Alpine A290

Een toekomstgerichte naam

De keuze voor de naam A290_β is gebaseerd op de wereldwijde naamgevingsstrategie van Alpine. Typenamen van Alpine bestaan altijd uit de letter A en drie cijfers. Het cijfer 2 verwijst naar het B-segment en het getal 90 staat voor het toekomstige Lifestyle-programma van Alpine. De Griekse letter bèta duidt op een tussenfase die leidt naar de productieversie, de A290. De introductie daarvan staat gepland voor 2024. De elektromotor voor de auto wordt geproduceerd in de megafabriek van Renault Group in Cléon in het noordwesten van Frankrijk.

Laurent Rossi, CEO van Alpine, zegt: “De A290_β is de eerste stap die we zetten naar het nieuwe tijdperk van Alpine, op weg naar de volledig elektrische ‘Dream garagE’ van 2024. Deze conceptauto heeft de spelregels voor elektrisch aangedreven hot hatchbacks herschreven. De A290_β bouwt voort op het rijke erfgoed van Alpine en leidt het merk naar de toekomst. Het model biedt dagelijks rijplezier vermengd met de sfeer van autosport, die Alpine al sinds zijn oprichting inspireert.”