Autonieuws Autotests

5 redenen waarom je de Jeep Grand Cherokee moet overwegen

februari 5, 2024

1. Amerikaanse krachtpatser

De Jeep Grand Cherokee is in Nederland alleen leverbaar met een krachtige plug-in hybride aandrijflijn. Onder de motorkap ligt een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor gekoppeld aan een elektromotor. De aandrijflijn levert een indrukwekkend systeemvermogen van 375 pk en een koppel van 637 Nm. Meer dan voldoende om een steile helling te bedwingen, maar ook goed voor 0-100-tijd van slechts 6,3 seconden. Bij het stoplicht laat je dus menig (volledig elektrische) auto achter je.

2. Natuurvriendelijk offroaden

Met de grote Jeep kun je de natuur zonder schuldgevoel verkennen, wat er ligt geen brullende V8 onder de motorkap die Bambi wakker maakt. Een 17,3 kWh-accu biedt een elektrische actieradius tot 51 km. Meer dan voldoende voor een middagje plezier in de modder. Bovendien is het direct verkrijgbare vermogen van de elektromotor nauwkeurig te beheersen. Wel zo prettig, bij het manoeuvreren op krappe offroadtrails. Ook tijdens dagelijkse woon-werkritjes zorgt de PHEV-techniek voor veel plezier: wie braaf stekkert, hoeft nauwelijks te tanken. De elektromotor kan de grote Jeep kan tot 130 km/u volledig elektrisch voortduwen, dus ook op de snelweg kun je emissievrij rijden.

3. Vijfsterrenhotel op wielen: Summit Reserve  

In ons land krijg je bij de Jeep-dealer meteen het topmodel voorgeschoteld: de Summit Reserve. Deze uitvoering is voorzien van alle leuke spulletjes die Jeep in huis heeft, zoals lederen bekleding, notenhouten inleg, stoelmassage, head-up display, nachtzicht, digitale binnenspiegel, een knallend McIntosh-audiosysteem, twee TV-schermen achterin, drie schermen voorin (ook boven het dashboardkastje!) en uitgebreide infotainmentopties. Het Summit Reserve-pakket maakt de Jeep Grand Cherokee tot een rijdend vijfsterrenhotel op wielen.

4. Een échte Jeep

De Jeep Grand Cherokee is niet alleen een luxueuze SUV, maar blijft trouw aan zijn offroad-roots. De 4xe-aandrijving met o.a. hoge- en lage gearing, gecombineerd met offroad-rijmodi en -assistenten, geeft je de vrijheid te gaan en te staan waar je wil. Dankzij vierwielaandrijving heb je altijd grip en met een schakelaar op het dashboard kun je de bodemvrijheid flink verhogen. Handig als je in het bos obstakels tegenkomt, maar ook hoge drempels neem je daardoor moeiteloos. Met een geremd trekvermogen tot 2.215 kg, onderscheidt de Grand Cherokee zich ook als een krachtige plug-in hybride caravantrekker.

5. Rijervaring: comfortabel en krachtig  

Het rijgedrag van de Jeep Grand Cherokee maakt een sterke indruk door zijn serene stilte in de elektrische modus. De combinatie van luchtvering en een krachtige dosis koppel zorgt voor een uiterst rustgevende en comfortabele rijervaring. Het interieur ademt een robuuste sfeer uit, met natuurlijke materialen zoals echt hout en er zijn ruime Amerikaanse stoelen en een overvloed aan fysieke knoppen die je moeiteloos kunt bedienen zonder je ogen van de weg te halen. Praktische eigenschappen, waaronder een ruime tweede zitrij en een royale bagageruimte van 533 liter, maken de Grand Cherokee ideaal voor gezinsuitjes en lange reizen.