Autonieuws

Zonder gedoe je auto verkopen, kan dat wel?

oktober 7, 2022

Opkoper auto

Je kunt bij de verkoop van je auto natuurlijk de touwtjes helemaal zelf in handen houden. In dit geval zet je je auto te koop op een bekende website en wacht je tot de mensen zich vanzelf melden. Het nadeel is dan misschien wel dat je niet weet wie je over de vloer krijgt en dat een proefrit maken erbij hoort. Ontstaan er door die gedachte alleen al rode vlekken in je nek, dan moet je iets anders verzinnen. Gelukkig bestaat er ook zoiets als een opkoper auto.

Tip: lever uitgebreide informatie en foto’s aan

Hoe werkt het? Dat is eigenlijk heel simpel, maar eerst even wat tips. Je maakt op voorhand een paar mooie foto’s van je auto, zowel van de buiten- als binnenkant. Vergeet ook niet je kilometerstand te fotograferen, evenals eventuele beschadigingen. Eerlijkheid duurt het langst. Het fotograferen van je gestempelde onderhoudsboekjes is ook een pre. Verzamel ook informatie over je auto, dus over de betreffende uitvoering, het bouwjaar, eventuele technische gebreken, historie en meer. Hoe completer jij bent in je beschrijving, hoe minder vragen een potentiële koper hoeft te stellen. Scheelt bovendien ook weer tijd. En het hele idee van het concept van een auto verkopen zonder keuring is dat het tijdwinst oplevert.

Wachten op een bod

Heb je al het bovenstaande advies opgevolgd? Dat is mooi! Ga nu naar een platform waarop bedrijven een bod kunnen doen op jouw auto. Vul je gegevens in, alles uploaden en klaar is kees. Je auto verkopen is dan een stuk minder stressvol, want je krijgt in dit geval biedingen van bedrijven die snel willen handelen. Ze doen immers niet voor niets een bod.

Deal!

Bevalt het geboden geldbedrag? Dan is er met een druk op de knop een deal, krijg jij snel je euro’s en wordt de auto spoedig opgehaald of lever je hem in op een gewenste locatie. Het papierwerk – zoals de overschrijving – regelt het desbetreffende bedrijf. Je moet natuurlijk na een auto verkoop wel even je eigen autoverzekering beëindigen. Van de overschrijving krijg je via de RDW een bewijs toegestuurd met een bevestiging dat je niet langer de eigenaar bent.

Snel geregeld, wel zo makkelijk

De koper is natuurlijk vrij om te bepalen wat hij met de auto gaat doen. Misschien heeft hij de auto wel gekocht om de auto te verkopen voor export. Maar dat is natuurlijk niet erg, want jij hebt natuurlijk je auto verkocht en je euro’s gekregen. Als je een liefhebbersauto bezit die je graag naar een ander warm nest ziet gaan, dan is de auto verkopen via een auto opkoper misschien geen goed idee. In dat geval zou je wel voor particuliere autoverkoop moeten kiezen. Op een liefhebbersauto komen vaak ook andere liefhebbers af. Wie zijn auto liever snel verkoopt zonder gedoe, dan ben je bij een opkoper auto aan het juiste adres.