Autonieuws

Zo ziet Honda de toekomst, waaronder Prelude Concept!

oktober 25, 2023

Wat vroeger de Tokyo Motor Show was, is nu ‘herboren’ als de Japan Mobility Show. Het event biedt een blik op de toekomst van niet alleen auto’s en motorfietsen, maar een breder scala aan mobiliteitsproducten, -diensten en -technologieën. Honda pakt er groot uit.

Toshihiro Mibe, Honda Motor Directeur, president en vertegenwoordiger, legt uit: “Dit jaar viert Honda zijn 75ste verjaardag. Als we terugkijken op onze geschiedenis als fabrikant van mobiliteitsproducten, waarin we onze klanten en de maatschappij een grote meerwaarde bieden, kunnen we zeggen dat Honda tot dit punt is gegroeid terwijl het altijd gedreven werd door ‘dromen’ en uitdagingen aanging om te realiseren wat voor onmogelijk werd gehouden. Mobiliteit laat ons toe om nieuwe omgevingen te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken, wat de wereld waarin we leven vergroot.”

Summary of Honda CEO Speech at the Japan Mobility Show 2023

Beperkingen

“Aan de andere kant heeft mobiliteit te kampen met verschillende beperkingen. Het kan lang duren om op de plaats van bestemming te komen, en in die tijd kunnen we vaak niets anders doen. Of we kunnen niet eens op bepaalde plaatsen komen omdat we niet over het juiste vervoermiddel beschikken. Honda wil mensen in staat stellen om dergelijke beperkingen te overstijgen, en we willen het plezier en de vrijheid van mobiliteit ook in de toekomst blijven bieden”, stelt Mibe-san.

Door nieuwe mobiliteitsproducten en -diensten naar wens van de gebruiker te gebruiken, kan Honda sneller en verder gaan. De topman legt uit. “We kunnen naar plaatsen gaan waar we alleen met menselijke capaciteiten niet kunnen komen. Nieuwe mobiliteitsproducten en -diensten zullen mensen in staat stellen om dingen te doen die voorheen niet mogelijk waren.

Honda Cruise Origin

Het autonome voertuig Cruise Origin zal mensen in staat stellen de beperking van tijd te overstijgen. Aangezien de binnenruimte van dit voertuig volledig privé kan zijn, kunnen de gebruikers hun reistijd vrijer gebruiken, zoals het houden van een vergadering of het hebben van een leuke tijd met het gezin zonder zich zorgen te maken over andere mensen om hen heen. Dit voertuig laat ons inderdaad de beperkingen van tijd overstijgen. Tijd is voor de meeste mensen een absolute beperking. “Mobiliteitsproducten en -diensten die mensen in staat stellen om de beperkte tijd die iedereen evenveel heeft – 24 uur per dag, 365 dagen per jaar – efficiënter te gebruiken voor zinvollere dingen, zullen een enorme waarde bieden voor mensen. Samen met GM en Cruise is Honda van plan om begin 2026 in Japan een ritdienst zonder bestuurders te lanceren, die gebruik maakt van de Cruise Origin”, zegt Mibe-san.

Honda Sustaina-C Concept

De Honda Sustaina-C Concept moet mensen in staat stellen de beperkingen van beperkte middelen te overstijgen. De topman geeft uitleg: “Mobiliteitsproducten worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder metalen, harsen en stoffen. Deze materialen en hulpbronnen zijn echter beperkt. Als we alleen gebruik maken van de huidige manieren om producten te maken en te recyclen, komt er vroeg of laat een tijd dat het moeilijk wordt om onze productie van mobiliteitsproducten in stand te houden. De Sustaina-C Concept is een auto gemaakt van acrylhars die gerecycled en hergebruikt wordt. Dit soort circulatie van grondstoffen zal ons in staat stellen de beperkingen van de beperkte beschikbaarheid van grondstoffen te overstijgen en zowel ecologische duurzaamheid als het plezier en de vrijheid van mobiliteit tot ver in de toekomst te bereiken.”

Honda CI-MEV is zelfrijdend micromobiliteitsvoertuig

“Naarmate mensen ouder worden, kan autorijden en lopen moeilijk worden. En er zijn mensen die in gebieden wonen waar geen openbaar vervoer beschikbaar is. Zulke mensen hebben vaak een beperkte actieradius. Als er producten zijn die gemakkelijk toegankelijke, last-mile mobiliteit bieden, kunnen mensen zich verder, sneller en meer ontspannen verplaatsen. En als iedereen vrijer van mobiliteit kan genieten en zijn leefradius kan vergroten, zullen ze meer kans hebben om nieuwe mensen te ontmoeten, wat volgens ons de mogelijkheden van mensen zal verhogen”, legt de topman uit. Om die reden heeft Honda de CI-MEV ontwikkeld. Noem het gerust de Canta van Honda.Honda Prelude Concept

De Honda Prelude Concept oogt bijzonder productierijp en brengt volgens Honda de ‘vreugde van het rijden’ naar een volwaardige elektrische toekomst. Mibe-san legt uit: We weten dat onze klanten nog één ding van Honda verwachten, namelijk sportmodellen. Tijdens de briefing over de auto-elektrificatie die we vorig jaar hielden, sprak ik over toekomstige sportmodellen. Om mijn presentatie af te ronden, wil ik u er vandaag een laten zien – het specialty sportmodel. Dat werd de Prelude Concept. Honda heeft zich altijd ingezet om sportieve voertuigen te creëren. En het woord ‘prelude’ betekent een ‘inleidende of voorafgaande prestatie’. Dit model wordt de prelude voor onze toekomstige modellen die de ‘vreugde van het rijden’ zullen erven in de volwaardige geëlektrificeerde toekomst en die Honda’s onveranderlijke sportieve mentaliteit zullen belichamen. De Prelude Concept is een speciaal sportmodel dat een opwindende ervaring zal bieden waardoor u eeuwig wilt blijven rijden en een buitengewone opwinding ervaart die u nooit eerder hebt gevoeld. We zijn ijverig bezig met de ontwikkeling, dus houd uw verwachtingen voor dit model hoog!”

Honda Prelude Concept 2023
Summary of Honda CEO Speech at the Japan Mobility Show 2023