Autonieuws

Volvo EX90 is het zonnetje in huis

april 13, 2023

72 SunLike LED’s

Het interieur van de Volvo EX90 wordt verlicht met bijna-zonnig licht via een volledig pakket van 72 SunLike LED’s. De ontwerpers van Volvo wilden de band met de natuur versterken, zowel overdag als ’s nachts. De SunLike LED’s – geleverd door Seoul Semiconductor – moeten daarbij helpen.

Speciale LED-verlichting

De speciale LED-verlichting vormt een aanvulling op het panoramische dak en de open cabine. Volvo zegt: “De nieuwe, niet-flikkerende lichttoevoeging maakt een meer natuurlijke kleurexpressie mogelijk, die verder gaat dan wat momenteel haalbaar is met ledverlichting die in de auto-industrie worden gebruikt. Dit resulteert in lage lichtreflectie en een hoge kleurindex die natuurlijke kleuren uitdrukken zoals ze in de natuur worden gezien.”

Volvo EX90

Interieurdesign Volvo EX90

“Door gebruik te maken van het lichtspectrum van de SunLike LED’s komen de innovatieve materialen en het interieurdesign van de Volvo EX90 duidelijker naar voren, zonder kleurvervorming”, zegt Dan Fidgett, Head of Colour & Materials. “Als aanvulling op ons houtdeco en andere natuurlijke materialen in de cabine staan de lampen centraal in onze Scandinavische designtaal.”

Ziekenhuizen

Terwijl SunLike-verlichting al wordt gebruikt om natuurlijk licht te brengen in woonruimtes, ziekenhuizen, scholen, musea en tuinbouwtoepassingen, is de Volvo Car Group de eerste die de LED’s introduceert in de Polestar 3 en de Volvo EX90. Alle niet-decoratieve lampen in het interieur van de Volvo EX90, of ze nu op het plafond, de vloer, het deurvak of de kofferbak zijn geplaatst, zijn standaard voorzien van SunLike LED’s.

Minder vermoeiend

De speciale verlichting heeft nog meer voordelen. De onderdrukking van blauw licht in combinatie met het niet-flikkerende licht van cabinelampen kan helpen om vermoeide ogen en hoofdpijn te verminderen die met een dergelijke blootstelling gepaard gaan.

Volvo EX90