Achtergrond Lifestyle & Fun

Vijf (dure) kerstcadeaus voor autoliefhebbers

december 22, 2022

1. Porsche 911 Soundbar 2.0 Pro

Prijs: 9.000 euro

Porsche-bezitters die ook graag thuis het uitlaatgeluid van een 911 willen horen opgelet! De autofabrikant verkoopt een heuse soundbar: de 911 Soundbar 2.0 Pro. De speaker bestaat uit een uitlaatsysteem van een Porsche 911 GT3. Niet de minste 911 dus. Je kunt hem aan de muur bevestigden of onder de tv op een eigen standaard. Hij beschikt over 300 watt vermogen, HDMI-poorten en Dolby’s Atmos. Het prijskaartje is stevig – 9.000 euro – maar een schijntje vergeleken met dat van een echte 911 GTR: 253.000 euro.

2. Ferrari Pumps

Prijs: 750 euro

Zoek je nog een cadeau voor je vrouw of vriendin? Sla je laptop open en ga naar de Ferrari Store. Daar staan deze hoge hakken van Ferrari te koop. Ze hebben een geborstelde laminaatrode afwerking die ‘de glans van de carrosserie van een Ferrari weerspiegelt’. En natuurlijk zijn ze versierd met het steigerende paard van Ferrari.

3. Rolls-Royce draadloze hoofdtelefoon

Prijs: 1.200 euro

Laat iedereen in het vliegtuig of de trein weten dat je smaak hebt met deze koptelefoon van Rolls-Royce. Ze zijn gemaakt van aluminium en ‘Saffiano’ bruin leer. Er zijn er slechts 200 beschikbaar en ze worden geleverd met een mooie hoes. De prijs is niet bekend. Bij de automaker geldt het adagium: als je vraagt wat een Rolls moet kosten, kun je ‘m waarschijnlijk niet betalen. Maar op internet staan ze te koop voor 1.200 euro.

4. Lamborghini docking station en speaker

Prijs: 42.700 euro

Porsche is niet de enige automaker die mooie audioapparatuur aanbiedt. In de Lamborghini-webwinkel staat deze speaker te koop voor slechts 42.700 euro. Een koopje, toch? Hij heeft een ‘monocoque chassis’ van koolstofvezel, 800 watt vermogen en passieve schokdempers om trillingen te dempen. De ‘startknop’ komt rechtstreeks uit een Lamborghini Huracan. Je kunt kiezen uit vier kleuren: oranje, rood, geel of zwart.

5. WD-40 Aftershave   

Dit rijtje bestaat tot nu toe vooral uit dure cadeaus, maar dus daarom hier een cadeautip voor de kleine portemonnee. In 2010 kondigde de maker van WD-40 een nieuwe product aan: WD-40 Aftershave. WD-40 moest volgens de maker niet alleen in elke schuur en garage staan, maar ook in de badkamer. De aftershave heeft de beroemde blauw-gele verpakking en het witte rietje is inbegrepen, voor mensen die het goedje heel secuur willen aanbrengen. Jammer genoeg bracht de fabrikant het nieuws van het product op 1 april. Je begrijpt, het ging om een grap…