Autonieuws Video

Toyota bZ Compact SUV Concept is wat kleiner dan bZ4X

november 18, 2022

Beyond Zero

De Toyota bZ Compact SUV Concept heeft niet voor niets het bZ-label. De twee letters staan voor Beyond Zero, een strategie van Toyota om koolstofneutraliteit te bereiken door de praktische introductie van een portfolio van producten met alternatieve brandstof- en emissievrije aandrijflijntechnologieën. Een divers portfolio van geëlektrificeerde producten zal Toyota helpen om de wereldwijde doelstelling van koolstofneutraliteit tegen 2050 te verwezenlijken.

Batterij-elektrisch

De bZ Compact SUV Concept is ontworpen als een volledig batterij-elektrisch voertuig (BEV). De auto is ontworpen volgens de nieuwe ontwerpbenadering ‘clean-vital’. “De bZ Compact SUV Concept vertegenwoordigt een auto zonder uitstoot, gebruikmakend van duurzame materialen met een lage impact, die ook dynamische prestaties, toonaangevende technologie en een stijlvolle uitstraling biedt”, aldus de fabrikant.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Futuristische uitstraling

Toyota zegt ook het volgende: “De futuristische uitstraling van de concept car wordt versterkt door de aerodynamische vorm. Met wielen die zo ver mogelijk naar de hoeken zijn geplaatst, krijgt de auto een agressieve houding: hierdoor lijkt het alsof hij beweegt, zelfs als hij stilstaat. De korte overhangen en teruglopende hoeken zorgen ervoor dat hij opvalt als een voertuig met geavanceerde technologie, terwijl een versmald cabineontwerp hem een ​​wendbaar uiterlijk geeft en een lage luchtweerstand.”

Interieur Toyota bZ Compact SUV Concept

Het interieur van de bZ Compact SUV Concept valt op. Het ontwerpteam heeft met name verschillende milieuvriendelijke details toegevoegd, zoals stoelen gemaakt van plantaardige en gerecyclede materialen, die mooi passen binnen het Beyond Zero-thema. Een persoonlijk assistent in de auto verbindt de bestuurder en passagiers met het voertuig door middel van audio- en visuele signalen die door het interieur bewegen en reageren op verzoeken of opdrachten van voor- of achterpassagiers.

In december geeft Toyota meer informatie vrij over de bZ Compact SUV Concept.