Autonieuws

Tesla heeft drie miljoen elektrische auto’s gebouwd

augustus 15, 2022

Succesverhaal

Inmiddels kun je niet meer om het merk heen, maar er waren tijden dat het allemaal niet zo lekker liep met Elon Musk en Tesla. In 2009 begon men met de productie van de Tesla Roadster: in feite een omgebouwde, geëlektrificeerde Lotus Elise. De productie van de kleine elektrische tweezitter verliep uiterst moeizaam. Het is haast niet te geloven dat Tesla geworden is wat het nu is, als je deze scene uit de documentaire Revenge of the Electric Car uit 2011 bekijkt. Een zichtbaar paniekerige Musk inspecteert in de scene hagelnieuwe Tesla Roadsters, die al kapot zijn voordat ze de Tesla-fabriek überhaupt hebben verlaten.

Model 3

Hoe het daarna met Tesla verlopen is, hoeven we je niet meer te vertellen. Rij de snelweg op en de kans is groot dat je direct voor, naast of achter een Model 3 rijdt. Overigens kreeg Musk bij het opstarten van de productie van de Model 3 in 2017 ook bijna een zenuwinzinking, omdat alles wederom fout leek te gaan. Een jaar na de productiestart kreeg de automaker het nog niet voor elkaar om meer dan 5.000 Model’s 3 per week te bouwen. Er zijn automakers die dat klusje al op maandagochtend klaren. Maar Musk hield vol en mede dankzij de Model 3 werd hij in 2021 beloond met de titel ‘de rijkste man op aarde’ en werd Tesla het meest waardevolle automerk ter wereld.

Tesla Gigafactory

Inmiddels heeft Tesla fabrieken over de hele wereld. Niet alleen in California, Texas en Duitsland, maar ook in Shanghai staat een zogeheten Tesla Gigafactory. Daar is nu de miljoenste auto van de band gerold. Dat heeft Musk op Twitter bekendgemaakt. Op de foto bij de tweet zien we de miljoenste Chinese Tesla: een rode Model Y. Grappig detail: de miljoenste Tesla was ook een rode Model Y, en rolde in 2020 van de band.

Drie miljoen Tesla’s

Volgens de topman zijn er nu in totaal drie miljoen Tesla’s op de wereld. Het zal niet lang duren voordat de vier miljoenste Tesla een feit is. De fabrieken in Texas en Berlijn beginnen langzaam op stoom te komen, waardoor de automaker zijn productie flink kan opschroeven.

Bekijk ook: