Autonieuws

Sportieve GR SPORT-uitvoering Toyota RAV4 heeft een prijs

augustus 28, 2023

RAV4 GR SPORT

Na de lancering van GR SPORT-varianten van diverse Toyota-modellen, waaronder de Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR en Hilux, introduceert Toyota nu ook een GR SPORT-versie van de RAV4. In lijn met de eerdere GR SPORT-modellen, ondergaat ook de RAV4 GR SPORT een reeks unieke exterieuraanpassingen. Bovendien heeft Toyota de onderstelafstelling aangepast. De nieuwe GR SPORT-uitvoering van de RAV4 wordt aangeboden met zowel een Hybrid- als een Plug-in Hybrid-aandrijflijn en is standaard uitgerust met AWD-i intelligente vierwielaandrijving.

Sportieve accenten

De RAV4 GR SPORT onderscheidt zich van andere uitvoeringen door zijn hoogglans zwarte afwerking op de wielkastranden, raamlijsten en de sierlijst onder de achterruit. Het unieke karakter van de RAV4 GR SPORT wordt verder versterkt door het GR-specifieke patroon in de grille en mistlampbehuizing. Aan de voorspoiler van de auto is meteen af te leiden welke aandrijflijn eronder schuilt: de Hybrid-variant wordt gemarkeerd door een donker zilveren voorspoiler, terwijl de Plug-in Hybrid-variant is voorzien van een voorspoiler in donkergrijs ‘gunmetal grey’. Net zoals andere GR SPORT-uitvoeringen prijkt ook op de voor- en achterzijde van de RAV4 subtiel het GR-badge.

Oog voor Detail

Voor het eerst gebruikt Toyota lichtmetalen wielen die zijn afgewerkt met een nieuwe, uiterst precieze lijnsnijtechniek. De glanzend zwarte 19 inch wielen trekken de aandacht met hun subtiel heldere ‘pinstripe’, die het vijfspaaks ontwerp extra nadruk geeft.

Meer sportieve details

Het interieur van de RAV4 GR SPORT weerspiegelt eveneens het sportieve thema. De inrichting omvat een weelderige bekleding met suède-effect en synthetisch leer – beide vervaardigd uit diervriendelijke materialen. De hoofdsteunen van de voorstoelen zijn subtiel voorzien van geïntegreerde GR-logo’s, terwijl een zilverkleurig stiksel voor een contrast zorgt. Dit zilveren stiksel wordt tevens toegepast op het stuur en de versnellingspook. De sportieve ambiance wordt volmaakt met gunmetal details in de deuren en op het stuurwiel.

Daarnaast plukt de RAV4 GR SPORT de vruchten van de modeljaarupdate van de RAV4. Het interieur is voorzien van een multimedia systeem met een 10,5-inch display en een aanpasbaar 12,3-inch digitaal instrumentarium voor de bestuurder. De veiligheids- en rijassistentiefuncties zijn ook helemaal bij de tijd, met de nieuwste generatie van Toyota Safety Sense.

Dynamisch rijgedrag

Het blijft niet alleen bij sportieve looks. De RAV4 GR SPORT krijgt verdere verbeteringen aan de ophanging. Nieuwe, stijvere veren en schokdemperinstellingen geven de RAV4 GR SPORT een betere wegligging en bieden een dynamische rijervaring.

Prijzen

De prijzen van de RAV4 GR SPORT beginnen bij 60.995 euro voor de 163 kW / 222 pk sterke RAV4 2.5 Hybrid AWD. Als topuitvoering is de auto zeer rijk uitgerust, met onder meer de bijzondere 19 inch lichtmetalen wielen, elektrische stoelverstelling voor beide voorstoelen, stoelverwarming, stuurwielverwarming, LED-projector koplampen, Blind Spot Monitor met Rear Cross Traffic Alert en een Panoramic View Monitor. Als 225 kW / 306 pk sterke 2.5 Plug-in Hybrid is de RAV4 GR SPORT er vanaf 64.295 euro. De nieuwe RAV4 Hybrid GR SPORT en RAV4 Plug-in Hybrid GR SPORT zijn vanaf nu te bestellen. Dit najaar staan de eerste exemplaren in Nederland.