Autonieuws

Politie betrapt Tesla-eigenaar die Model 3 illegaal laadt via lantaarnpaal

december 21, 2022

Energiecrisis

De energiecrisis is geen grap. Nederlanders zetten massaal de thermostaat een paar graden lager en sommige springen zelfs onder een koude douche. Agenten van de politie Hoekschewaard hebben gisteren een man aangehouden die op een wel heel creatieve wijze zijn energierekening laag probeert te houden.

Verlengsnoer

De man was zijn Tesla illegaal aan het laden. Naast zijn auto stond een kabelhaspel en er liep een verlengsnoer naar een lantaarnpaal. “Ze zagen meteen dat er met de lantaarnpaal was gerommeld”, aldus de politie tegen RTV Rijnmond. “De klep was eraf gehaald en er was nog meer mee gebeurd. En er liep dus een kabel naar de Tesla een paar meter verderop.”

Foto: Instagram Politie Hoekschewaard

Stroomdiefstal

De Model 3-eigenaar is aangehouden en wordt verdacht van stroomdiefstal. ‘Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter deze actie. De eigenaar mag dit op het politiebureau vertellen’, schrijft de politie in een reactie op Instagram.

Duur geintje

De actie van de man is niet alleen gevaarlijk – rommelen met het stroomnet is een slecht idee – maar het is ook zwaar illegaal. Op stroomfraude staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar. Een geldboete kan oplopen tot 100.000 euro. Zo sluit de man het jaar toch af met een gepeperde rekening.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Politie Basisteam Hoeksche-Waard (@politie_hoekschewaard)

Lees ook: