Autonieuws

Opel Frontera vervangt Opel Crossland

januari 24, 2024

Florian Huettl over de Opel Frontera

Florian Huettl, CEO van Opel, zegt het volgende over de Opel Frontera: “De naam ‘Frontera’ is bij uitstek geschikt voor ons nieuwe, spannende SUV-model. Het zal een zelfverzekerd karakter hebben en in de kern van de markt worden gepositioneerd.”

Informatie over Opel Frontera

Over het nieuwe model is nog maar weinig informatie bekend. Opel zegt wel het volgende: “De nieuwe Frontera zal een hoge mate van ruimte en veelzijdigheid bieden en zo zowel klanten met een actieve levensstijl als gezinnen aanspreken. De nieuwkomer zal ook de lange traditie van Opel voortzetten om innovatieve mobiliteit bereikbaar te maken voor een brede groep klanten door deze tegen een aantrekkelijke prijs aan te bieden.”

Opel Frontera

Veel BEV’s van Opel

Opel krijgt het druk in 2024. Het merk presenteert namelijk ook nog de compleet nieuwe Grandland, ook een elektrische SUV, maar dan een maatje groter ten opzichte van de Frontera. Opel heeft al diverse elektrische modellen in de line-up. Denk maar aan de Rocks Electric, Corsa Electric, Mokka Electric, Astra Electric, Astra Sports Tourer Electric, Combo Electric en Zafira Electric. Opel onthult de komende weken de eerste beelden van de nieuwe Frontera, samen met meer gedetailleerde informatie over de nieuwkomer.

Opel Frontera 2.2 DTI - 1998–2001
Opel Frontera 2.2 DTI – 1998–2001

Terugblik op Frontera

De Frontera werd voor het eerst geïntroduceerd in 1991. Het model werd geproduceerd tot het begin van de 21ste eeuw. Het was een van de eerste pogingen van Opel om mee te doen in het groeiende SUV-segment. De Frontera werd ontwikkeld in samenwerking met Isuzu en was nauw verwant aan de Isuzu MU en later de Isuzu Wizard. De eerste generatie (1991-1998) was verkrijgbaar met 2,0-liter tot 2,4-liter viercilindermotoren benzinemotoren, maar ook als turbodiesel: een 2,3-liter en later een 2,8-liter. In 1998 werd een tweede generatie van de Frontera geïntroduceerd, gebouwd tot 2004. Dit model was verkrijgbaar met 2,2-liter benzine- en dieselmotoren.

Nieuwe Opel Manta

Opel komt op termijn ook met een nieuwe Opel Manta, dat wordt een batterij-elektrische SUV-coupé. Ook het Manta-naamplaatje werd al eerder gebruikt door Opel.

Opel Frontera