Autonieuws

Opel Astra Electric: alle details

november 30, 2022

Opel Astra Electric: specificaties

De elektromotor van de nieuwe Opel Astra Electric en Astra Sports Tourer Electric levert een vermogen van 115 kW (156 pk) en een maximumkoppel van 270 Nm. De topsnelheid is begrensd op 170 km/u, waarmee de Astra Electric harder kan dan veel andere elektrische modellen. Maar of dat slim is om met een EV 170 km/u te rijden? Niet echt, het accupakket is dan zo leeg. Bestuurders kunnen kiezen uit de rijmodi Eco, Normal en Sport.

Accupakket Opel Astra Electric

De Astra Electric heeft een lithium-ion batterij met een capaciteit van 54 kWh. De batterij maakt gebruik van 102 cellen die zijn ondergebracht in 17 modules. Het batterijpakket van de Astra Electric is gemonteerd in de bodem van de auto, waardoor er geen zit- en bagageruimte verloren gaat. De actieradius van de Astra Electric komt uit op 416 kilometer (WLTP). Het gemiddelde energieverbruik van de Astra Electric bedraagt 12,7 kWh/100 km (14,9 kWh volgens WLTP).

Opel Astra Electric

Opladen

De Opel Astra Electric is geschikt voor snelladen (DC) met een vermogen tot 100 kW, waarmee de batterij binnen een tijd van circa 30 minuten tot 80% is op te laden. Ook bij een AC-laadpunt is de batterij snel op te laden dankzij de standaard aanwezige 3-fasen 11 kW-boordlader.

Bagageruimte

Bij de Astra Sports Tourer Electric heeft de bagageruimte een inhoud van 516 liter, die eenvoudig is uit te breiden tot 1.553 liter door de achterbank neer te klappen. Aan de buitenkant is de auto te herkennen aan een sportiever ontworpen voorbumper en standaard 18-inch lichtmetalen wielen in diamond-cut of volledig zwarte afwerking.

Opel Astra Sports Tourer Electric

Uitrusting

De nieuwe Opel Astra Electric is uitgerust met ergonomische sportstoelen – optioneel verkrijgbaar met Alcantara-bekleding. Deze AGR-gecertificeerde stoelen bieden volgens Opel goede zijdelingse steun en een breed scala aan handmatige en elektrische verstelmogelijkheden. De auto heeft verder de volledig digitale Pure Panel-cockpit met twee 10-inch breedbeeldschermen. Aan een groot E-HUD head-up display en natuurlijke stemherkenning is ook gedacht.

Rijhulpsystemen

Tot de veiligheidsuitrusting behoren een botswaarschuwing met automatische remingreep tot een actieve rijstrookassistent, vermoeidheidsdetectie, waarschuwing voor kruisend verkeer achterlangs en semi-automatisch wisselen van rijstrook. Al deze systemen, evenals de adaptieve Intelli-Lux LED Pixel Light koplampen met 168 led-elementen, zijn gebundeld onder de noemer Intelli-Drive 2.0.

Voorjaar 2023

De nieuwe Opel Astra Electric is vanaf het voorjaar van 2023 te bestellen. Daarmee wordt de Astra beschikbaar met meer aandrijfvarianten dan elke andere Opel. Momenteel is de Astra al leverbaar met keuze uit efficiënte benzine- en dieselmotoren en een plug-in hybride. De lancering van de batterij-elektrische versie maakt het gevarieerde aanbod compleet.