Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Met je eigen Yamaha knallen op het circuit!

maart 25, 2022

Wat is er te doen?

Tijdens de Yamaha trackdays kun je natuurlijk met je eigen Yamaha het circuit op, maar dat is niet het enige wat er te doen is. Zo is de mogelijkheid er om de nieuwste R-modellen – zoals de R6 GYTR en de R1 GYTR – uitvoerig te testen. Wil je niet het circuit op, kun je ook een tourrit doen of zelfs een offroad rit op de Ténéré 700. Bij ieder evenement wordt de lunch verzorgt. Lekker! Circuitervaring is niet nodig. De evenementen gaan om plezier zonder competitie-element.

Lees ook: YAMAHA TÉNÉRÉ 700 WORLD RAID: LANGE AFSTANDSBUFFEL

Wanneer zijn de Yamaha Trackdays?

Yamaha organiseert in totaal drie evenementen, verdeeld over Nederlandse en Belgische circuits. Hieronder zie je wanneer je waar moet zijn en wat het inschrijven kost.

• 20 mei 2022 – Assen, Nederland

De eerste Yamaha Track Day is op TT Circuit Assen, op 20 mei. Dit circuit is zonder twijfel het mooiste motorcircuit van Nederland en staat niet voor niets al sinds 1930 op de officiële Grand Prix kalender. De kosten voor deze trackday zijn 160 euro.

• 26 mei 2022: Mettet, België

Nog geen week laten kun je op Circuit Jules Tacheny losgaan in Mettet, België. Dit is een klein, maar uitdagend circuit. De ‘corkscrew’ halverwege de baan staat garant voor spektakel. Inschrijven voor dit evenement kost 145 euro.

• 30 juni + 1 juli 2022: Spa-Francorchamps, België

Het Yamaha-evenement op Spa duurt maar liefst twee dagen: 30 juni en 1 juli. Omdat Yamaha hier zijn 67ste verjaardag viert, is er de avond van de 30 juni een barbecue met aansluitend een groot feest. Er zullen diverse Team Yamaha-coureurs aanwezig zijn je kunt ontmoeten en spreken. Omdat het een weekend betreft zijn de totale kosten iets hoger voor dit weekend, namelijk 560 euro.

Meer informatie en inschrijven kan op de website van Yamaha.

Yamaha Trackdays 2022