Autonieuws

Mazda komt met poepsjieke Mazda 6

december 13, 2022

Mazda 6 sinds mei 2002

De eerste generatie Mazda 6 kwam in mei 2002 in Japan op de markt. Sindsdien is het model niet meer weg te denken in de line-up van Mazda. Of dat in de toekomst ook zo blijft, is nog niet helemaal zeker. De populariteit van traditionele sedans en estates in het D-segment is namelijk sterk teruggelopen.

Mazda 6 nog springlevend

Maar zover is het nog niet. De Mazda 6 is vooralsnog springlevend. Ter ere van 20 jaar Mazda 6 voert het merk ook direct wat wijzigingen door voor de 6. Mazda belooft verbeterde rijprestaties, toevoeging van nieuwe rijhulpfuncties en gemaksfuncties aan de modellenreeks, alsmede een bijgewerkte Homura- en Takumi-uitvoering.

Mazda 6 20th Anniversary Edition

Mazda 6 20th Anniversary Edition

De Mazda 6 20th Anniversary Edition beschikt over een Tan nappalederen interieur in combinatie met de carrosseriekleur Artisan Red. Deze optionele carrosseriekleur is de vierde nieuwe kleur die wordt geproduceerd met Mazda’s eigen laktechnologie Takuminuri. Deze Japanse term laat vertalen als ‘Artisan coloring’. Het is Mazda’s laktechnologie die een nauwkeurige en hoogwaardige lakafwerking reproduceert alsof deze door de handen van een vakman zijn vervaardigd. De nieuwe kleur Artisan Red is de vierde in de rij kleuren Soul Red Crystal, Machine Grey en Rhodium White. De andere Takuminuri carrosseriekleur Rhodium White is standaard op de Mazda6 20th Anniversary Edition.

Mazda 6 Sportive heet nu Homura

De Mazda 6 Sportive is verleden tijd. In de plaats komt de Homura. Deze versie heeft zwart verchroomde signature wings voor en achter, accenten in de voorbumper, buitenspiegelkappen en 19-inch lichtmetalen velgen in black metallic. De dakrails van de Mazda 6 Sportbreak-variant – dat is de stationwagon – is in zwart gespoten.

Mazda 6 Takumi

Dan is er ook nog een Mazda 6 Takumi special editon. De Takumi is uitgerust met chrome-accenten aan het exterieur en een van de hoogste kwaliteit stoelen met nappaleder, echt Japans Sen-hout en een luxe afwerking in suède en aluminium. De stoelen zijn afgewerkt met zwart nappaleder. Led-interieurverlichting, zwarte hemelbekleding en hoogwaardige dashboardafwerking maken het Takumi-feest compelet.

De Mazda6 20th Anniversary Edition, Takumi en Homura zijn standaard rijk uitgerust met een Skyactiv-G 2,5-liter benzinemotor.

Verbeterde technologie

Alle modellen beschikken over vernieuwingen van de motorgestuurde stuurbekrachtiging, waardoor de respons bij gemiddelde en hoge snelheden wordt verbeterd. De rijhulpfunctie ‘Cruising & Traffic Support’ is daarnaast nieuw bij de Mazda 6.

Cruising & Traffic Support

Cruising & Traffic Support is een systeem dat bedoeld is om bestuurders te helpen bij het veilig besturen van het voertuig en de schade bij een ongeval te beperken en de vermoeidheid bij het rijden te verminderen. Dit systeem heeft zijn beperkingen en afhankelijk van het wegdek, de weersomstandigheden en andere factoren is het mogelijk dat het niet werkt. De Cruising & Traffic Support is standaard verkrijgbaar op alle uitvoeringen.

Meer functies

De functies ‘headway control’ en ‘steering assist’ helpen de vermoeidheid van de bestuurder te verminderen tijdens files of op andere momenten. Apple CarPlay en Android Auto zijn bovendien standaard op alle uitvoeringen. De draadloze connectiviteit voor Apple CarPlay is beschikbaar vanaf het middelste uitrustingsniveau en de draadloze Qi-oplader bij het hoogste uitrustingsniveau.








Mazda 6 20th Anniversary Edition