Achtergrond Fun

Man zet Audi E-tron met waterschade in gigantische bak met 2.000 kilo rijst

februari 8, 2023

Waterschade

Youtuber Rich Benoit – van het Youtube-kanaal Rich Rebuilds – kocht eind 2022 een Audi E-Tron met waterschade. De auto was tijdens een orkaan goed te grazen genomen. De auto was bijna compleet onder water komen te staan en deed niets meer. Elektrische apparatuur en water gaan namelijk niet goed samen, toch ging Rich het avontuur aan en kocht de auto op een veiling.

Kopje onder

De bekende Youtuber wist waar hij aan begon, hij heeft namelijk veel ervaring met elektrische auto’s die kopje onder zijn gegaan. Hij koopt ze vaak voor een prikkie, haalt ze volledig uit elkaar, droogt alle componenten en vervangt de onderdelen die écht gefrituurd zijn.

Audi E-Tron

De Amerikaan pakte het met de Audi dit keer anders aan. In plaats van de auto helemaal uit elkaar te schroeven, verzon hij een andere oplossing om de auto ‘te drogen’. Via het internet wist hij 2.000 kilogram rijst – die tegen de houdbaarheidsdatum aanzat – goedkoop op de kop te tikken. Hij bouwde een gigantische houten kist, reed daar de Audi e-tron in en vulde de kist én de auto met rijst. Of het gelukt is zie je in de video hieronder: