Autonieuws

Lamborghini Revuelto: De toekomst van supercars

mei 28, 2024

Welkom in de wereld van de Lamborghini Revuelto, een meesterwerk dat de grenzen van technologie en prestaties verlegt. Met een hybride aandrijflijn die een krachtige 6,5-liter V12 combineert met drie elektrische motoren, levert deze supercar een duizelingwekkende 1.001 pk. De nieuwe Lamborghini Revuelto is niet alleen een technisch wonder, maar ook een kunstwerk op wielen, met een verbluffend Lamborghini Revuelto interieur en een tijdloos design. Bereid je voor op een adembenemende rit van 0-100 km/u in slechts 2,5 seconden en een topsnelheid van meer dan 350 km/u. De toekomst van supercars is hier en hij heet Revuelto.

Geïnteresseerd in een Lamborghini? Bekijk deze Lamborghini Occasions.

Wat kost de Lamborghini Revuelto?

De Lamborghini Revuelto prijs van de 2024 begint bij een stevige 608.358 euro. Dit maakt hem een van de duurste plug-in hybride supercars op de markt. Hoewel de prestaties en technologieën indrukwekkend zijn, is deze prijs een grote barrière voor veel potentiële kopers.

De Revuelto biedt zonder twijfel een unieke rijervaring, maar voor deze prijs verwachten kopers meer praktische bruikbaarheid, zoals een grotere elektrische actieradius en meer standaard luxe- en veiligheidsvoorzieningen. Ondanks zijn exorbitante prijs blijft de Revuelto een begeerlijke keuze voor de meest fervente autoliefhebbers die bereid zijn diep in de buidel te tasten.

Motor, transmissie en prestaties

De Lamborghini Revuelto is uitgerust met een krachtige 6,5-liter V12-motor, ondersteund door drie elektrische motoren. Deze combinatie levert een indrukwekkende 1.001 pk, wat de Revuelto tot de krachtigste Lamborghini ooit maakt. 

De motor is gekoppeld aan een achttraps dual-clutch automatische transmissie die naadloos schakelt en de kracht efficiënt verdeelt over alle vier de wielen.

Van 0-100 km/u accelereert de Revuelto in slechts 2,3 seconden, een verbluffende prestatie die de concurrentie achter zich laat. De Lamborghini Revuelto topsnelheid van 350 km/u bevestigt de supercar-status van deze Lamborghini.

Hoewel de prestaties fenomenaal zijn, is de elektrische actieradius van slechts 8 kilometer teleurstellend. Dit beperkt de bruikbaarheid van de Revuelto als plug-in hybride in dagelijkse situaties. Toch zorgen de elektrische motoren voor een directe koppelrespons en dragen ze bij aan een dynamische rijervaring. Al met al combineert de Revuelto baanbrekende prestaties met Lamborghini’s kenmerkende flair.

Actieradius, opladen en batterijduur

De Lamborghini Revuelto is een plug-in hybride die prestaties en elektrificatie combineert. Het hart van zijn elektrische systeem is een 3,8-kWh batterijpakket, dat slechts een beperkte elektrische actieradius van ongeveer 8 kilometer biedt. Hoewel dit voldoende is om onopgemerkt door jouw buurt te glijden, is het verre van indrukwekkend voor een moderne PHEV.

Het opladen van de batterij duurt ongeveer een uur met een geschikte lader, wat redelijk is voor een sportauto. Echter, de beperkte actieradius betekent dat je vaak zult terugvallen op de krachtige V12-motor. Deze combinatie zorgt voor een spannende rit, maar maakt de Revuelto minder praktisch als het gaat om puur elektrisch rijden.

De batterijduur is afgestemd op prestaties in plaats van efficiëntie, wat een bewuste keuze van Lamborghini is. Terwijl de elektrische boost de rijervaring verrijkt, is de beperkte EV-capaciteit een gemiste kans in een tijdperk waarin elektrische actieradius steeds belangrijker wordt.

Brandstofverbruik

Hoewel de Lamborghini Revuelto een hybride is, blijft het brandstofverbruik indrukwekkend, maar niet perfect. Met een gecombineerd verbruik van ongeveer 6,5 kilometer per liter, biedt de Revuelto een redelijke efficiëntie voor een supercar van zijn kaliber. In reële situaties, vooral bij intensief rijden, kan het verbruik aanzienlijk stijgen. 

De elektrische motoren dragen bij aan een verbeterd verbruik in stadsverkeer, maar bij hoge snelheden op de snelweg domineert de V12 en neemt het verbruik toe. Voor dagelijkse ritten in de stad is de hybride technologie een pluspunt, maar op het circuit blijft de Revuelto een dorstige krachtpatser.

Interieur, comfort en bagageruimte

De Lamborghini Revuelto biedt een luxueus en technologisch geavanceerd interieur. Het cockpitontwerp doet denken aan een ruimteschip, met vier rotors op het stuur voor rijmodi en functies. Hoewel de Revuelto meer hoofd- en beenruimte biedt dan de Aventador, blijft het een pure tweezitter.

Lamborghini Revuelto interieur

De stoelen zijn comfortabel en bieden goede ondersteuning bij hoge snelheden, maar de strakke ruimte kan voor langere ritten vermoeiend zijn. De bagageruimte is beperkt tot een frunk waar twee carry-on tassen passen en een kleine ruimte achter de stoelen, geschikt voor een enkele golftas.

Infotainment en connectiviteit

De Lamborghini Revuelto onderscheidt zich door zijn geavanceerde technologie. Een 8,4-inch touchscreen bedient de meeste functies, terwijl een 9,1-inch scherm op het dashboard van de passagier de snelheid en koppelverdeling weergeeft. Een derde 12,3-inch display fungeert als digitaal instrumentenpaneel.

Standaard zijn draadloze Apple CarPlay en Android Auto, wat naadloze smartphone-integratie biedt. Hoewel de interface intuïtief is, kan het scherm soms afleidend zijn tijdens het rijden. Het standaard audiosysteem is indrukwekkend, maar voor audiofielen is een premium upgrade aan te raden voor een meeslepende geluidservaring die past bij de luxe van de Revuelto.

Veiligheidskenmerken

De Lamborghini Revuelto biedt een beperkte, maar waardevolle reeks veiligheidsvoorzieningen. Standaard zijn automatische noodremmen en rijstrookassistentie, die bijdragen aan een veiliger rijervaring. Adaptieve cruisecontrol is optioneel, wat handig kan zijn voor lange ritten.

Vergeleken met moderne auto’s is de Revuelto echter karig uitgerust op het gebied van rijhulpsystemen. Dit is een bewuste keuze van Lamborghini, gericht op de puurheid van de rijervaring. Terwijl de basisveiligheidsvoorzieningen voldoende zijn, missen we geavanceerdere systemen zoals dodehoekwaarschuwing en verkeersbordherkenning. Voor een auto in deze prijsklasse is dit een punt van kritiek.

Garantie en onderhoudsdekking

De Lamborghini Revuelto is een technisch wonder en een meesterwerk op wielen. De verbluffende prestaties, met een acceleratie van 0-100 km/u in 2,5 seconden en een topsnelheid van meer dan 350 km/u, zijn ongeëvenaard. Het luxe interieur en de geavanceerde technologie maken elke rit een unieke ervaring. Echter, de hoge Lamborghini Revuelto prijs van €608.358 en de beperkte elektrische actieradius zijn minpunten die niet over het hoofd gezien kunnen worden. Ondanks deze tekortkomingen blijft de nieuwe Lamborghini Revuelto een begeerlijke supercar die de essentie van Lamborghini belichaamt en de lat voor toekomstige supercars hoog legt.

De Lamborghini Revuelto biedt een beperkte garantie van drie jaar zonder kilometerbeperking, vergelijkbaar met concurrenten zoals Ferrari. De aandrijflijngarantie dekt eveneens drie jaar zonder kilometerbeperking. Echter, er is geen standaard gratis gepland onderhoud, wat teleurstellend is voor een voertuig in deze prijsklasse. Optionele onderhoudspakketten zijn beschikbaar, maar tegen aanzienlijke kosten. Kopers van deze exclusieve supercar verwachten waarschijnlijk meer uitgebreide dekking en service-inclusies.

Lamborghini Revuelto

Overzicht

De Lamborghini Revuelto is een technisch wonder en een meesterwerk op wielen. De verbluffende prestaties, met een acceleratie van 0-100 km/u in 2,5 seconden en een topsnelheid van meer dan 350 km/u, zijn ongeëvenaard. Het luxe interieur en de geavanceerde technologie maken elke rit een unieke ervaring. Echter, de hoge Lamborghini Revuelto prijs van 608.358 euro en de beperkte elektrische actieradius zijn minpunten die niet over het hoofd gezien kunnen worden. Ondanks deze tekortkomingen blijft de nieuwe Lamborghini Revuelto een begeerlijke supercar die de essentie van Lamborghini belichaamt en de lat voor toekomstige supercars hoog legt.