Autonieuws

Kia EV9: zo’n grote Kia heb jij nog nooit gezien!

maart 15, 2023

Opposites United-designtaal

Het ontwerp van de EV9 is het resultaat van de ‘Opposites United’-designtaal van Kia, waarbij volgens het merk elegante lijnen en hoekige vormen samenvloeien in een moderne, stijlvolle SUV. Het front van de EV9 wordt bepaald door de nieuwste evolutie van de bekende ‘Tiger Face’ van Kia, met een in carrosseriekleur uitgevoerde grille.

‘Star Map’ led-technologie

De opvallende verticale koplampen en smalle led-dagrijverlichting die horizontaal doorloopt in de flanken van de auto, versterken optisch de breedte van de EV9. De kleine hoogglans koelopeningen en bodemplaatbescherming versterken het design en de innovatieve ‘Star Map’ led-technologie zorgt voor een nieuwe lichtbeleving en een geanimeerd lichtpatroon. Deze technologie gaat ook zijn weg vinden naar de toekomstige EV’s van Kia. Het design van de smalle achterlichtunits komt overeen met dat van de koplampen.

Kia EV9

Electric Global Modular Platform

Met dank aan het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Kia heeft de EV9 een lange wielbasis en een compleet vlakke vloer. De EV9 wordt leverbaar met een zes- of zevenpersoons opstelling. De stoelen op de eerste en tweede rij kunnen tijdens het opladen in een relaxstand worden gezet. De stoelen op de tweede rij zijn 180 graden draaibaar en de stoelen op de derde rij beschikken over bekerhouders en laadpunten voor mobiele apparaten.

Twee 12,3-inch schermen

Het zwevende panoramische dashboard in het interieur loopt van het stuurwiel door tot in de middenconsole. Het omvat twee 12,3-inch schermen en een additioneel display voor een indrukwekkende digitale beleving en moeiteloze bediening van de functies, zonder al teveel knoppen. Het grote, hoge-resolutie audio visual, navigation & telematics (AVNT) scherm in de EV9 biedt toegang tot diverse functies. Onder dit scherm bevinden zich diverse haptische toetsen, onder meer voor de multimediabediening en de klimaatregeling. 

Wereldpremière eind maart 

De Kia EV9 beleeft zijn wereldpremière op 28 maart.

Kia EV9