Autonieuws

Justitie zet BMW-cabrio van Sywert van Lienden te koop

november 2, 2022

FIOD

Begin van het jaar nam de FIOD al eens een kijkje bij Sywert thuis. Ook snuffelden rechercheurs van de fiscale opsporingsdienst destijds in zijn grijze BMW Z4 Cabrio. Waarom ze dat deden is inmiddels wel bekend. De BMW van minimaal 85.000 euro heeft Van Lienden betaald met geld dat hij verdiende met de levering van mondkapjes. Hij wilde de ‘helden van de zorg’ met deze mondkapjesdeal gratis en voor niets helpen, maar via de B.V. Relief Goods Alliance stak Van Lienden negen miljoen euro in zijn eigen zak.

Domeinen

In augustus ging Justitie over tot actie en nam geld en verschillende spullen van Van Lienden in beslag in Nederland, Luxemburg en Zwitserland. Ook de BMW van de mondkapjeshandelaar werd meegenomen. Inbeslaggenomen goederen blijven eigendom van de oorspronkelijke eigenaar, tot het Openbaar Ministerie beslist of de goederen terug moet worden geven, in bewaring blijven of vernietigd moeten worden. Autoblog heeft inmiddels uitgevonden of Sywert binnenkort weer de sleutels van de cabrio terugkrijgt. Het antwoord is nee. De Z4 staat namelijk te koop op de site van Domeinen Roerende Zaken. Oftewel: de veilingsite waar de overheid alles plaatst wat de politie, FIOD, etc. in beslag neemt.

Weinig kilometers

De grijze BMW Z4 kun je HIER bekijken. Op 7 november kun je van 10.00 tot 12.00 uur zelf een rondje om de auto lopen in Soesterberg. Sywert heeft slechts 8.197 kilometer op de teller kunnen zetten, dus de BMW is pas net ingereden. Toen Van Lienden eind 2020 de Z4 kocht is hij direct voor de krachtigste versie gegaan die je in Nederland kunt krijgen, de M40i. Onder de motorkap ligt een 3,0-liter zescilinder benzinemotor met 340 pk. De acceleratie van 0 naar 100 km/u neemt 4,6 seconden in beslag.Eerder in 2022:

De BMW van Sywert

De BMW Z4 van Sywert is nog niet zo bekend als zijn eigenaar zelf, maar heeft inmiddels ook een bekende status. Voordat Sywert over de schreef ging twitterde hij al dat hij ooit een BMW Z4 op zijn oprit wilde hebben staan. Het liefst in de kleur Misano Blau, schreef hij destijds. Dat laatste is hem niet gelukt, want kort nadat hij zijn slag sloeg tijdens de coronacrisis werd niet een blauwe, maar een grijze BMW Z4 M40i voor zijn deur gespot. Hij heeft er maar kort van kunnen genieten: nog geen twee jaar.

Lees ook: