Achtergrond Fun

Jeremy Clarkson wéér ontslagen om rel – “Amazon stopt met The Grand Tour”  

januari 17, 2023

The Grand Tour

Het ziet er naar uit dat Clarkson, Hammond en May wéér naar een nieuwe werkgever moeten zoeken. Wederom is Jeremy Clarkson de reden dat het trio werkloos thuis komt te zitten. In 2015 hield Top Gear met het bekende trio op met bestaan, omdat de BBC het aflopende contract van Clarkson niet wilde verlengen. Hij zou een Top Gear-producer hebben geslagen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde blad Variety willen ze ook bij Amazon Prime niet langer werken met de 62-jarige Brit.

Wat is er aan de hand?

Eind december schreef Clarkson in zijn wekelijkse column in The Sun dat hij Megan Markle, de echtgenote van de Britse prins Harry, haatte en dat hij in bed lag “dromend van de dag waarop ze naakt door de straten van elke stad in Groot-Brittannië moet paraderen terwijl de menigte’ schaam je!’ roept en brokken uitwerpselen naar haar gooit.”|

Game of Thrones

Clarkson refereerde met deze tekst naar een Game of Thrones-scene, waarin Queen Cersei deze behandeling onderging. Dat hadden niet alle lezers door – of wel, maar ze vonden het gewoon een walgelijke tekst. Clarkson kreeg vrijwel direct bakken kritiek over zich heen. Er kwamen 6.000 klachten binnen bij de krant en meer dan 60 Britse politici eisten actie tegen de spraakmakende Brit. Hij bood snel online zijn excuses aan, maar dat bleek niet genoeg. Op zondag plaatste hij daarom nóg een excuusbriefje op Instagram.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

Amazon Prime

Ondanks zijn schuldbetuiging wil Amazon Prime stoppen met de twee programma’s die Clarkson voor de streamingdienst maakt: The Grand Tour en Clarkson’s Farm. De reeds opgenomen en aangekondigde programma’s – waaronder twee seizoenen van Clarkson’s Farm en vier The Grand Tour-specials – verschijnen nog wel op de dienst. Vanaf 2024 zullen de shows niet meer uitgezonden worden door Prime Video. Ze zijn dus klaar met Clarkson, maar pas als alle content gemaakt en online staat. Amazon heeft nog niet gereageerd op de geruchten van Variety.

Lees ook: Hoe lang kun je met een elektrische auto in de file staan?