Autonieuws

Hyundai Inster: aftellen voor betaalbare EV van Hyundai

juni 11, 2024

Hyundai Inster

Toen Hyundai de Casper onthulde, doken we direct in de pen. We schreven een artikel met de titel ‘Hyundai, even luisteren: haal de Casper naar Europa!’. Welnu, Hyundai heeft geluisterd. Want de Casper komt naar Nederland. Alleen wel onder een andere naam: de Inster.

Actieradius

De naam Inster is afgeleid van ‘intiem’ en ‘innovatief’. Volgens het merk stelt het model in het A-segment nieuwe normen op het gebied van actieradius, technologie en veiligheidsvoorzieningen. Veel informatie deelt Hyundai nog niet, behalve een actieradius van 355 kilometer volgens de WLTP-testnorm. Let ook op de opvallende led-dagrijlichten en pixelgrafische richtingaanwijzers en achterlichten.

Andere naam voor Europa

In Zuid-Korea levert Hyundai de Inster straks als Casper Electric. Waarom de auto in Europa niet gewoon ‘Casper’ heet? Dat heeft te maken met de definitie van ‘to casper’. Dat is namelijk geen prettige handeling. Het heeft onder meer met bedriegen te maken. Hyundai’s marketingafdeling vond INSTER om die reden een veel betere naam. Binnenkort meer details, inclusief een uitgebreide walkaround video!


Een donker beeld met een gedeeltelijk verduisterde Hyundai, met twee ronde koplampen die zwak gloeien in een slecht verlichte omgeving. De scène heeft een futuristische, mysterieuze sfeer, die doet denken aan de enigmatische allure van het INSTER-model.


Een close-up van de achterlichten en een hoek van een grijze Hyundai, met een deel van het achterlicht en de achterruit. Bij weinig licht lijkt de Hyundai in beweging te zijn.


Close-upbeeld van de linkervoorzijde van een Hyundai INSTER, waarbij het strakke ontwerp en de verlichte koplamp tegen een zachte, onscherpe achtergrond worden benadrukt.


Close-up van het achterlicht van een Hyundai dat in de schemering rood verlicht is, met een rasterpatroon van lichtsegmenten en een zichtbaar deel van de carrosserie van de auto.


Een silhouet van een elektrische SUV van Hyundai INSTER wordt opgeladen bij een station onder de nachtelijke hemel, met gedimde koplampen. Het laadstation is voorzien van een gloeiend groen indicatielampje, waardoor een sfeervol tafereel ontstaat.


Close-up van de koplamp van een futuristische Hyundai INSTER-auto en een deel van de grille aan de voorkant, aan het zicht onttrokken door abstracte metalen vormen op de voorgrond.