Autonieuws

Honda Civic Type R kost de hoofdprijs in Nederland

december 1, 2022

Prijs Honda Civic Type R

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de nieuwe Honda Civic Type R heeft in Nederland een prijskaartje van 78.980 euro. Afgerond dus bijna 80 mille. Een extreem bedrag, maar wel voor een extreme auto. Bovendien is de Civic Type R de laatste in zijn soort. Het is vermoedelijk de allerlaatste hot hatch van Honda met een turbobenzinemotor.

Veel vermogen en hoge topsnelheid voor Honda Civic Type R

De specificaties zijn indrukwekkend. De 2,0-liter turbobenzinemotor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en drijft de voorwielen aan. De K20C1-motorunit met 1.996 cc produceert 329 pk bij 6.500 toeren per minuut en maximaal 420 Nm aan koppel bij 2.200 toeren per minuut. De 0-100-sprint duurt slechts 5,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 275 km/u.

Prijs Honda Civic Type R
2023 Honda Civic Type R unveil

Twijfelen?

Je krijgt voor die bijna 80.000 euro dus ook een oprecht snelle hatchback. Ruimte voor twijfel om een exemplaar te kopen is er helaas niet. De productieplaatsen zijn beperkt, evenals de productietijd. Snel beslissen dus.

Opties Honda Civic Type R

Overigens is de genoemde prijs van 78.980 euro een prijs zonder eventuele opties. Voor 4.000 euro levert Honda een Carbon Pack. Het pakket bestaat uit een carbon spoiler, carbon middenconsolepaneel en de carbon dorpellijsten. Het Illumination Pack van 1.500 euro is een combinatie van interieur- en exterieurverlichting. Het omvat: voetverlichting voor en onder de stoel, verlichting van de deurbekleding en een bekerhouder- en consoleverlichting. Een wit/rood verlichte projector met Type R-patroon aan de buitenkant maakt het feest compleet. Inclusief alle opties ben je dus 84.480 euro kwijt.