Autonieuws

Going Butch! Dit is de Butch-e Liddel

september 12, 2024

Butch-e Liddel, waar komt die vandaan?

Voordat we meer vertellen over deze Butch-e Liddel, eerst maar even wat achtergrondinformatie over BAW International. Want jawel, de microcar Liddel van Butch-e is geproduceerd door BAW International, ofwel Beijing Automobile Works in China. Bij BAW werken ruim 8.000 mensen aan de productie van elektrische en benzineauto’s voor de Chinese en Europese markt.

Via een international netwerk van zo’n 2000 verkoop- en servicepunten levert BAW International de auto’s wereldwijd. Het bedrijf is opgericht in 1951 en bestaat dus al dik 73 jaar jaar. Sinds mei 2020 zit het hoofdkantoor in Qingdao City China. Ontwerp, engineering en R&D zijn gevestigd in Beijing en Qingdao. De productievestigingen bevinden zich in Qingdao, Linyi, Huanghua en Dezhou.

Fabriek BAW

Imperial Motors

BAW vervaardigt voornamelijk personenauto’s, elektrisch aangedreven personenauto’s, terreinwagens, minitrucks, kleine vrachtwagens, MPV’s en pick-ups, waaronder de Liddel van Butch-e. In Nederland fungeert Imperial Motors als het exclusieve verkoopkantoor van BAW International. Imperial Motors is eigendom van Mark Fritsma, een automotive adviseur met bijna 25 jaar expertise bij Nico Alblas, waar hij gespecialiseerd is in advisering over luxe auto’s. Nederlandse klanten kunnen dus uitsluitend bij Imperial Motors terecht voor de aanschaf van BAW International auto’s.

Butch-e Liddel: de feiten

Alle Butch-e modellen zijn gehomologeerd voor gebruik op de Europese autowegen en zijn standaard voorzien van onder meer een airbag, ABS, EBD, EPS, HAC en Brake Priority Systems. Standaard krijg je 26 maanden garantie op de gehele auto en 5 jaar op de elektromotor, controller en accu’s. Garantie is natuurlijk belangrijk als je als nieuwe speler – voor de Nederlandse markt dan – klanten over de streep wilt trekken. En hoe zit het met de prestaties?

Technische specificaties Butch-e Liddel

Model 3 deuren / 2 passagiers
Afmeting (mm) 3162 x 1498 x 1580 mm
Wielbasis (mm) 2050 mm
Spoorbasis voor/achter (mm) 1290/1290 mm
Leeg gewicht kgs 740 kgs
Vering voorzijde McPherson onafhankelijk
Vering achter Draagarm semi-onafhankelijk
Rijtype Achter aandrijving
Type rem Schijf/trommel
Type band 155/65R13
Baterij type Lithium-ijzerfosfaatbatterij (BMS)
Batterijcapaciteit (kWh) 13,7
Nominale spanning (V) 102,4
Maximale snelheid (km/u) 90
Klimvermogen (%) ≥ 20%
Bereik (KM) 170
Motortype PMS-motor
Nominaal vermogen/Max. vermogen (kW) 13/20

Vier camera’s

Deze microcar is uitgerust met maar liefst vier camera’s om het parkeren eenvoudiger te maken. Je hebt een grote laadruimte van 1,4 m3 tot je beschikking. Groot genoeg voor 10 verhuisdozen, je Sint Bernardshond en een grote bruidstaart. Daarmee is het een handig vervoersmiddel voor ZZP’ ers en MKB’ ers. Met de Liddel van Butch-e kun je een afstand van 170 km afleggen op een volle batterij. Met de thuislader laad je eenvoudig je accu op, zodat je binnen 6 uur weer onderweg bent met een volledig opgeladen batterij. Hellingen tot 20% vormen geen enkel probleem, volgens de maker.























































Uitrusting Butch-e Liddel

Kleuren

Er is keuze uit drie kleuren

Opties

Er zijn drie opties:

De prijs uitgelicht

De prijs is all-inclusive. Je betaalt 14.008,26 exclusief 21% BTW. Het BTW-bedrag bedraagt 2.941,74 euro. In de BTW gaat het dus om 16.950 euro.

Liddel

Liddel Cargo

Meer modellen in aantocht

Naar verwachting komen er in de toekomst nog meer modellen van BAW International naar Nederland. Er komt bijvoorbeeld een elektrische micro truck, slechts 122 cm breed en 356 cm lang en met 1 zitplaats. Je kan links of rechts instappen. Ideaal voor last mile delivery en de smalste straten. Dit voertuig haalt een topsnelheid van 81 km/u en heeft een actieradius tot 100 km/u. Hij heet naar verwachting Newbie Truck.

Er komt ook nog een Solor. Dit is een microcar met zonnepanelen en een actieradius tot wel 300 kilometer. Dat is mogelijk dankzij een 24 kWh batterij en een 12 kW elektromotor. Zolang de zon sterk genoeg is laadt de auto onder het rijden bij, ideaal voor kilometervreters.