Autonieuws Fun

Gespot: Mercedes-Benz 190E en Opel Ascona

mei 26, 2023

In het buitenland komt het nog wel eens voor: je loopt een zijstraat in en plotseling is het alsof je een stap terugzet in de tijd. Zo’n zijstraatje staat dan vol met auto’s die in Nederland allang uit het alledaagse straatbeeld zijn verdwenen. Als het dan ook nog een straatje is met oudere architectuur, is het tijdsbeeld compleet. In Nederland komt zo’n situatie vanwege ons moderne wagenpark maar zelden voor, maar toch kwam onze collega Max laatst in Amersfoort aardig in de buurt.

1992 Mercedes-Benz 190E 1.8

In een straat in Amersfoort kwam hij dit leuke duo tegen. Links zien we een Mercedes-Benz 190E 1.8 uit 1992. Een laat exemplaar dus, maar wel een origineel Nederlandse. De huidige eigenaar rijdt er sinds afgelopen zomer mee rond. Zo’n Mercedes-Benz W201 nog altijd wel met enige regelmaat tegen, maar dat kan niet worden gezet van de andere helft van het duo.

1978 Opel Ascona 1.9

Dat is een Opel Ascona 1.9 uit 1978. Ook al origineel Nederlands en sinds afgelopen zomer bij de huidige eigenaar. Ooit was de Ascona best een populaire auto, maar inmiddels is het model al lange tijd uit het alledaagse straatbeeld verdwenen. Zelfs op evenementen zie je ze eigenlijk maar weinig. Des te leuker om er nu een tegen te komen, zeker in zo’n lekker alledaagse uitvoering.Terug in de tijd

In dit geval werkt zelfs de omgeving mee aan de stap terug in de tijd. Niet alleen heeft het appartement een typische jaren ‘70/’80-architectuur, zelfs het gevelbord van de huisarts op de hoek heeft een historisch verantwoorde vormgeving. Het zijn eigenlijk slechts details die verraden dat deze foto’s niet rond 1990 zijn genomen. Leuk!