Achtergrond Autonieuws

Gamen in een Tesla, hoe gaat dat? – AutoRAI TV

januari 17, 2023

NVIDIA

Gaming in een auto is in opkomst. Dat werd al heel goed duidelijk door het nieuws op de Consumer Electronics Show 2023 in Las Vegas, kortweg de CES. Wat was het nieuws? BYD, Polestar en Hyundai Motor Group (Hyundai, Kia, Genesis) gaan in zee met NVIDIA. Dit bedrijf is bekend als producent van computerhardware en -software.

NVIDIA’s GeForce NOW cloud gaming service

Dankij integratie van NVIDIA’s GeForce NOW cloud gaming service wordt cloud-based gaming in auto’s mogelijk. Dat houdt in dat je straks serieuze games kunt spelen terwijl je elektrische auto aan de lader hangt. De verwachting is dat ook andere autofabrikanten deze diensten gaan aanbieden. Gamen in de auto is straks de normaalste zaak van de wereld. Bij Tesla is het spelen van games al jaren heel normaal.

Games spelen in een Tesla

Tesla heeft zijn eigen gamingplatform ingebouwd in alle auto’s die het merk levert, dus de Model 3, Model Y, Model S en Model X. Er is keuze uit een aantal titels, maar naar verwachting wordt het aanbod games in de nabije toekomst nog verder uitgebreid. Hoe het spelen van games werkt in een Tesla, leggen we uit in onderstaande video.

Krachtiger dan Playstation 5 – Gamen in een Tesla, hoe gaat dat? – AutoRAI TV