Autonieuws

Fast & Furious-versnellingsbak verleden tijd in FAST X – TRAILER

februari 13, 2023

Automaten overheersen in FAST X

De Fast & Furious-transmissie met 18 verzetten mag dus met pensioen. Dat is misschien maar goed ook, want het accelereren van 0 naar 100 km/u was met deze versnellingsbak een arbeidsintensieve klus, laat staan het terugschakelen. In FAST X zij het vooral de automaten die overheersen.

Tiende Fast & Furious-film

FAST X is de tiende film in de Fast & Furious-saga. Het verhaal voldoet weer aan alle eisen van een Fast & Furious-film. Tijdens vele missies en tegen alle verwachtingen in waren Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn familie elke vijand op hun pad te slim af. Nu gaan ze de confrontatie aan met de meest dodelijke tegenstander die ze ooit hebben meegemaakt. Er duikt een angstaanjagende dreiging op uit de schaduwen van het verleden, gevoed door wraak. De dreiging is vastbesloten om alles en iedereen te vernietigen waar Dom voor altijd van houdt.

Het verhaal van FAST X

In Fast Five uit 2011 schakelden Dom en zijn team de snode Braziliaanse drugsbaron Hernan Reyes uit. Wat ze niet wisten, was dat de zoon van Reyes, Dante genaamd (gespeeld door Aquaman’s Jason Momoa), er getuige van was en de afgelopen 12 jaar een plan heeft bedacht om Dom de ultieme prijs te laten betalen. Alles verandert wanneer Dom ontdekt dat zijn eigen 8-jarige zoon (Leo Abelo Perry) het ultieme doelwit is van Dante’s wraak.

Locaties

FAST X speelt zich af in delen van Los Angeles, Rome, Brazilië, Londen, Portugal en zelfs op Antarctica. De eerste trailer ziet er spectaculaire uit, maar zoals je merkt: de Fast & Furious-transmissie met 18 verzetten is verleden tijd. Fast X is vanaf 18 mei 2023 te zien in de bioscoop.