Autonieuws

Exclusief en explosief: Mercedes-AMG GT 63 Pro met Formule 1-DNA

september 18, 2024

Formule 1

Ter ere van de Formula 1 Grand Prix van Singapore presenteert Mercedes-Benz de exclusieve AMG GT 63 Pro 4Matic ‘Motorsport Collectors Edition’. Deze speciale editie is uitgevoerd in obsidiaanzwart metallic, geïnspireerd door de kleur van de F1-bolide van het Mercedes F1-team. Op de achterzijde prijkt een handgeschilderd patroon van zilveren Mercedes-sterren en de Petronas-groene accenten – terug te vinden op de sideskirts, diffuser en zelfs de velgen – maken het F1-plaatje compleet. De 21-inch matzwarte velgen met een subtiele groene rand – met daaromheen Michelin Pilot Sport Cup 2R-banden – versterken dat F1-gevoel nog eens.

Luxe met een sportieve twist

Binnenin de ‘Motorsport Collectors Edition’ wordt je omgeven door luxe, maar met een sportief randje. De stoelen zijn bekleed met zwart nappaleder en microvezel, afgewerkt met de kenmerkende Petronas-groene stiksels. Deze groene details zijn doorgetrokken naar het stuur, de deurpanelen en de middenconsole. Daarnaast wordt je verwend met een high-end Burmester audiosysteem, voor het geval je een keer muziek boven het motorgeluid verkiest.

Beestachtig

Daarover gesproken: de GT 63 Pro 4Matic+ heeft onder de motorkap een beest van een motor: een 4,0-liter V8 biturbo met een vermogen van 450 kW (612 pk). Deze speciale ‘Motorsport Collectors Edition’ zal je niet snel in het wild tegenkomen. Elk model is voorzien van een ‘1 out of 200’-badge. Een reguliere – als je daar over kunt spreken – GT 63 Pro 4Matic+ is er uiteraard ook, zonder de Petronas- en F1-details.

Bekijk ook: MERCEDES-AMG GT (2024): Mark Rutte belt je persoonlijk op! – REVIEW – AutoRAI TV